Com ha de ser una pàgina web atractiva?

Image

Una de les coses que tinc pendents de ferés tenir una pàgina web a miquelduran.net que resumeixi i agrupi totes les coses que tinc per Internet, agrupant edunomia, nanoedunomia, slideshare, issuu, flickr, youtube, delicious, etc… Una mica el que se’n diu “home web page”, però he vist ara que també en diria “landing page”, una pàgina perquè s’hi aterri, la primera impressió, allò que primer perceb un visitant que em vulgui conèixer.

Per això em sembla interessant el post “The anatomy of a perfect landing page” que mostra com fer una pàgina web atractiva, ben dissenyada, interessant i rellevant.

Aquesta entrada també creu que totes les pàgines web són pàgines d’aterratge en potència. Crec que és així, ja que google o qualsevol buscador hi poden portar, però també es cert que el mateix google posiciona a dalt de tot les arrels dels webs, sobretot si tenen domini internet propi com es el meu cas.

Image

Afegit 11/1/2011:
Per a les pàgines de Facebook la idea de tenir una bona “landing page” també és ben atractiva, i hi ha millores recents amb el llenguatge FMBL, una variació d’HTML del propi Facebook:

Turn your facebook page visitors into fans with a custom landing page

A més a més, el mateix Facebook parla de grups secrets i privats:

Facebook in the limelight