Compartint (i fent) presentacions a la xarxa

Image

La revista electrònic Eroski Consumer és realment interessant, i val la pena seguir-la (fàcilment mitjançant qualsevol lector de feeds RSS). Acaba de publicar, per exemple, Crear y compartir presentaciones en la Red, on fa una repassada a sistemes de compartir (i crear) bones presentacions que acompanyin una xerrada. Eroski Consumer ja havia provat Scribd, Slideshare i DocStoc per crear, compartir i vendre documents en una entrada anterior.

M’ha semblat interessant la forma de presentar de zenzation, on es proporciona una doble imatge: la de l’orador i la de presentació que l’acompanya. Tan interessant és sentir el que es diu, com veure les imatges, taules o gràfics que acompanyen una xerrada. I aquesta aplicació permet sincronitzar (alinear) el video de la xerrada amb les diferents diapositives de la presentació, per exemple un powerpoint.

Trobo a faltar en aquesta relació de serveis l’Issuu, que és molt agradable i intiuïtiu per presentar tota mena de documents.

Eroski Consumer parla també del prezi. He de dir que no fa pas gaire vaig dir que no m’acaba d’agradar aquest sistema de presentació. Però he de reconèixer que és innovador, més adaptat a una xerrada de tipus “relat”. Com se sol dir, “s’ha de menjar de tot” – aplicat al món 2.0, vol dir que cal aprofitar les diferents potencialitats de les diferents aplicacions i sistemes. Sempre que la informació sigui reutilitzable, és clar! Perquè ara més que mai la nostra economia ha de ser sostenible. Fins i tot l’economia informacional.