Comunicació de la Ciència 2.0: de la petjada als indicadors, passant pel grup de recerca

Image

En Daniel Torres Salinas, de la Universitat de Navarra, està fent una bona feina en relació a la informació, publicació i avaluació de la recerca científica. El seu web és molt interessant i conté, en particular, la seva tesi doctoral llegida no fa pas gaire. La seva contribució de fa poc, a la Universitat de Granada, és una excel.lent presentació titulada Cómo comunicar y diseminar tus resultados científicos a través de la web 2.0, disponible a Slideshare. De fet, en Daniel pertany al Grupo Evaluación de la Ciencia y la Comunicación Científica (EC3) de la UGR, que és un altre interessant web.

En Daniel parla en aquesta presentació de l’accés obert a la informació científica, i també de la ciència 2.0. Torres-Salinas recomanda eines genèriques per a la ciència 2.0: blogs, twitter, facebook i presentacions tipus Powerpoint. M’ha semblant molt interessant que al grup de recerca de la UGR no hi ha compte corporatiu, sinó hashtag: #GIEC3 A més, parla de com s’organitzen

Image

No és pas gaire diferent del que fem a l’IQC o a la C4D, però veig que tenen més organitzat el tema de les presentacions, segurament perquè en fan més en tractar-se d’un grup que fa estudis sobre bibliometria.

Altres conceptes que s’hi tracten són la petjada 2.0 i els indicadors 2.0. Tot plegat, de veritat, molt recomanable. La presentació d’en Daniel Torres-Salinas és un document de referència obligada.

Només hi tin cuna petita crítica: parla de ciència 2.0. Jo crec que més avait comunicació de la ciència 2.0. Serà ciència 2.0 quan hi hagi una sincronia, quan les eines de la web 2.0 es facin servir mentres es vagi creant coneixement. Hi rumiaré.