El campus e-MTA de la UdG, UIB, ICRA i CSIC obté la qualificació de Campus d’Excel.lència Internacional

Avui ha tingut lloc l’acte d’inauguració de curs de la Universitat de Girona, l’església de Sant Domènec, Aula Magna de la nostra universitat. Han estat dues hores interessants, amb la lliçó inaugural del magistrat Carles Cruz, i diversos parlaments, que estan recollits en els mitjans de comunicació. Per part del nostre grup de recerca cal esmentar la concessió del Premi Extraordinari de Doctorat a la Sílvia Osuna. Com que ara mateix és a San Diego fent un postdoc, en Miquel Solà, codirector de la seva tesi, ha estat l’encarregat de recollir el premi (a la imatge)

Image

Més enllà de les diverses manifestacions del Secretari General d’Universitats de la Generalitat de Catalunya i del discurs no gaire llarg de la Rectora Anna Maria Geli, el moment clau ha estat quan la Rectora ha comunicat als assistents una notícia llargament desitjada: la concessió del Campus d’Excel.lència Internacional al projecte coliderat per la UdG i la Universitat de les Illes Balears, juntament amb el CSIC i l’ICRA. Aquest Campus es centra sobretot en Turisme i Aigua, basant-se en diverses fortaleses investigadores relacionades també, entre d’altres, amb l’Alimentació i Salut, la Química i la Robòtica.

Després que la Rectora ha comunicat la concessió, el públic assistent li ha dedicat un fort aplaudiment (veure tall de video). Crec, francament, que era merescut, tan per a la Universitat de Girona com a per a la pròpia Rectora.

La nota de premsa del Ministeri d’Educació fa la relació completa dels nou projectes que han rebut la qualificació de Campus d’Excel.lència Internacional (dels quals sis de regionals europeus, entre ells l’e-MTA).

El projecte e-MTA està àmpliament recollit al web que s’ha anat elaborant.