El renaixement d’un Departament de Química

Image

El blog THE porta un post titulat King’s chemistry department rises again en què hi diu que, després del tancament del Departament de Química d’aquesta universitat anglesa fa uns anys, ara es pensa en tornar-lo a obrir. Es formarà amb la colla de professors de química que hi ha dispersos en departaments temàticament afins, a més d’unes quantes noves incorporacions. Tot plegat, per recuperar una mica la identitat del conjunt de químics:

Chris Mottershead, vice-principal for research and innovation at King’s, said the restoration of the chemistry department reflected a sense that the college’s chemists needed an “identity” and to feel they were valued by the institution in their own right.

Una raó del renaixement del Departament de Química del KCL és la posada en marxa d’una titulació de grau (de quatre anys!) de química orientada a la medicina. Em sembla interessant això, ja que precisament a Girona havíem posat en marxa el màster de química mèdica i modelatge molecular, que malauradament no ha tingut prou èxit (encara).

Em sembla rellevant també que el THE esmenti que perquè un departament tingui sentit, ha de tenir espai físic on tot el professorat s’hi trobi i hi pugui intercanviar experiències i fer-hi recerca. Hi estic totalment d’acord.

Foto: http://www.nytimes.com/2007/01/17/us/17chicago.html