El #TEDxGirona, una nova experiència entre creativitat i empreneduria

Image

Ahir vaig ser un dels afortunats que viag poder ser presencialment al primer TEDxGirona, que va tenir lloc a l’auditori de l’edifici Jaume Casademont, del Parc Científic i Tecnològic de la UdG, seguit per un dinar a peu dret per fer relaions (networking…) a l’Hotel Mas Tapioles de Solius (a la foto, un exemple d’allò que tots vam haver de fer: una foto amb la nostra identificació, davant del logo del Parc, per a là memòria-recull del TEDx)

Abans de res he d’agrair l’Eduard Batlle i l’Anna Codina l’excel.lent organització d’aquest esdeveniment, la seva selecció de ponents, la seva empenta i entusiasme, el bon dinar, les noves relacions que vaig fer…

Em va agradar la forma del TEDxGirona: ponències d’una durada no pas gaire llarga, però on pots dir-hi dos o tres idees principals. 10 ponències, un número raonable per recordar-les, amb una pausa per esmorzar i una altra per al cafè, tot plegat durant un matí. He de dir, però, que d’altres jornades organitzades per l’Eduard o l’Anna han tingut format similar i també m’han agradat molt! I no vull oblidar els sopars de l’Eduard, els #Nits o els #ideesdefutur del dimecres al matí.

Com passa sempre, hi ha conferenciants que agraden més i d’altres que agraden menys. Gent de qui en treus idees noves, i gent a qui coneixes més. Abans de res he d’esmentar la Sònia Fernández-Vidal – La ciencia en busca de los sueños, un aponència d’una col.lega doctora en física quàntica (de fet, en òptica quàntica), que té algunes opinions que no comparteixo al 100% però a qui vaig poder conèixer personalment tot dinant. A més, com a comunicadora em va agradar per ser capaç de transmetre passió i de proporcionar emoció. Va ser la ponència més “científica”.

Image

Vaig veure imatges impactants i alguns conceptes de química física a la ponència de l’arquitecte (que farà El Bulli nou) Enric Ruiz-Geli – Media-TIC que amb el seu edifici MEDIA-TIC proporciona innovacions interessants, algunes sota conceptes ben científics (i químics, com la generió de núvol de nitrogen per impedir l’escalfament d’una façana). Per cert, l’Enric va posar una provocadora imatge en què citava diversos àmbits on hi ha massa separació: va citar explícitament la Universitat de Girona i la pagesia.

Image

Totes les altres van ser interessants, però vull senyalar especialment l’Hugo Pardo Hugo Pardo – Cap de Creus y sus valores para emprendedores, en Xesco Espar Xesco Espar – Crecer y hacer posible lo imposible i una mica sorpresa (agradable!) en Jordi Roca, germà del Doctor Honoris Causa per la UdG Joan Roca Jordi Roca – La creativitat i els valors de la cuina perquè hi vaig veure coss noves, ciència a la cuina, passió per la fusió de tots els mecanismes influients a la cuina.

Abans del cafè, fins i tot els organitzadors van proporcionar-nos quelcom diferent: l’actuació (curta) de PulpoPop . Un show diferent que, francament, ens convé com a complement a hores de voluntat creativa i innovadora.

A la vista del TEDxGirona, només em puc pregunta si no es podria fer una cosa semblant per a la Universitat… podríem fer un TEDxUdG¿ Hi ha d’altres centres d’educació superior que n’han fet. M’ho miraré.

Image

En definitiva: moltes gràcies als organitzadors, començant per l’Eduard Batlle, i també gràcies a tothom amb qui vaig tenir l’oportunitat d’intercanviar opinions i coneixements. Me’n deixaria i em sabria greu si comencés a esmentar tothom que vaig conèixer.

A aquest #TEDxGirona hi vaig ser amb #UdGent: @jordipoater @arnauduran @nuria_pg @Amblletradepal #martaperacaula @perecondom @MarcBigas … i també amb @rosaduran. I sense oblidar en @xaviercarmaniu i en @jaumemarin, grans ponts amb lletres i turisme respectivament.