Escola de Vilaroja: màgia química

Image

Avui a la tarda amb en Pep Anton Vieta (@pepquimic) hem anat a l’Escola de Vilaroja de Girona a participar en les activitats de l’Any de la Química, i hi hem fet el nostre espectable de Màgia Qulímica, una barreja d’experiments espectaculars i de jocs de mans relacionats amb la química.

En Pep Anton ha fet la barrumera de l’elefant, serp del faraó, l’explosió blanca i també l’ou que entra i surt sense problemes d’una ampolla. Jo hi he fet els parells EPR, la còpia química d’una carta, i naturalment hem fet el joc conjunt de revelació mecanoquàntica d’una carta, transmesa per bluetooth de mòbils connectats al cervell.

Ha estat una sessió molt agraïda en una tarda que semblava inaugurar la primavera, amb una temperatura que senyala el canvi quàntic dels dies d’hivern als dies de sol i caloreta.

Hem d’agrair moltíssim a tots els mestres i totes les mestres de l’Escola pel seu gran entusiasme! I a totes les nenes i nens que han participat als jocs. Ells han estat treballant la química com a centre d’interès durant tota la setmana. Bona ciència!

Image

1 thoughts on “Escola de Vilaroja: màgia química

  1. Gràcies a vosaltres, ens heu fet arribar la màgia de la química. Aquesta experiència de relació universitat – escola ha estat magnífica.
    Imma

Comments are closed.