Expojove i Universitat: l’olla bull

Image

Avui he fet un cop d’ull a la fira Expojove, instal.lada durant 3 dies a la Fira de Girona. A diferència d’anys anteriors, només hi té presència la Universitat de Girona, amb un stand molt semblant al de les Fires de Girona de final d’octubre (amb el tema de la realitat augmentada), encara que també hi ha el Consell Interuniversitari de Catalunya (oficina de preinscripció).

De fet, Expojove atèn tan a estudiants de 4rt d’ESO com a estudiants de Batxillerat de primer curs (i també tothom, entrada lliure). El Departament d’Ensenyament hi té un gran espai per difondre els seus cicles formatius de grau mitjà i superior, que cal reconèixer que són molt atractius, especialment els cicles més professionalitzants com estètica o mecànica de cotxes i motos.

Aquest tipus de fires, amb participació d’estudiants d’ESO i de 1r de Batxillerat, crec que són importants, perquè proporcionen una primera visió de l’oferta educativa més enllà de l’escola o centre de secundària. És el primer contacte, probablement, d’aquests tipus d’estudiant amb una segona fase de la seva vida formativa.

Entre tants de cicles formatius de grau mig i superior, que hi hagi la Universitat és molt positiu, perquè representa un aparador de la formació superior, fins i tot un petit contacte amb la investigació, per a tots els estudiants de l’educació secundària obligatòria. Igual que per als professors-investigadors d’unviersitat és molt bo fer una passejada entre els stand dels cicles formatius per recordar que, més enllà de la universitat, hi ha molta vida i hi ha molt de talent.

Aquest matí hi havia molta gent, moltíssima gent, a la Fira de Girona. Expojove era ple de joves que preguntaven de tot. Als mostradors de la UdG no paraven de donar-hi informació, des de notes de tall fins a informació de les diferents carreres. L’olla bull.

Image