Festa de la Ciència a la Ciutadella (2/2)

Avui hem tornat a la Festa de la Ciència, al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Malauradament ni la Laia Guillaumes ni en Pep Duran ens hi han pogut acompanyar avui, així que en Fernando Blasco, en Pep Anton Vieta i jo mateix ens ho hem fet tots sols. En Pep Anton ha fet la part de química espectacular i recreativa, mentre que en Fernando i jo ens hem repartit la part de matemàgia química. Per a això hem adaptat diferents jocs a la taula periòdica, veritable protagonista en aquesta sessió i en la d’ahir. I és que jugar amb símbols, lletres, columnes, files i ordenacions d’elements permet fer molts de jocs, introduir-hi misteri i, sobretot, facilitar l’aprenentatge i comprensió de la taula periòdica dels elements químics.

Image

Com a innovació en Fernando ha fet servir cartes blanques on hi ha escrits els símbols químics. Això ha permés fer jocs novedosos. Per la meva part, per primer cop ha fet un joc en què diferenciava sals i molècules orgàniques. I és que la química és quelcom més que no pas la taula periòdica: les molècules.

Image

Per cert, BTV ha recollit al seu programa de notícies un petit reportatge d’aquesta Festa, on al final hi apareix un dels experiments d’ahir d’en Pep Duran!

 
www.btvnoticies.cat

Ha estat indubtablement una experiència molt positiva, que a més ens ha permés conèixer molta gent de l’àmbit de la comunicació i divulgació de la ciència. Cal agrair la Diana Escobar, de l’institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, haver-nos convidat a aquesta Festa de la Ciència, i per l’excel.lent organització. I és que hi ha una cosa clara: Barcelona és molt gran i hi ha molta gent!

2 thoughts on “Festa de la Ciència a la Ciutadella (2/2)

Comments are closed.