First Lego League a Girona

Image

Avui ha tingut lloc a la UdG una sessió de la First Lego League (wikipedia), un torneig internacional de robòtica per a escolars de 10 a 16 anys. Malgrat que es fa des de fa onze anys, aquest és el primer cop que es fa a Girona. No es tracta pas només d’una competició de robots, sinó de preparar també un projecte científic relacionat amb un tema. Per exemple, aquest any el tema científic és la biomecànica (Body Forward).

Durant tot el matí d’avui, de 9 a 1 aproximadament, hi ha hagut tota una sèrie de partides entre dos equips, però ja des de 2/4 de 8 hi havia moviment a una de les aules més grans de la universitat, a l’Escola Politècnica Superior. A partir de la una, el repartiment de premis ha perllongat l’acte fins l’hora de dinar. Una quinzena d’equips, professors i famílies han emplenat de vida tot l’edifici.

He ajudat l’organització en l’amplificació 2.0 d’aquest esdeveniment. A part de supervisar l’streaming en directe pel canal http://livestream.com/canaludg i de fer algunes fotos, he contribuït a piular juntament amb d’altre gent, amb el hashtag #udgfllg. Els tweets es poden recuperar al twapperkeeper.

Image

L’organització d’una trobada com aquesta és complexa, i cal felicitar tot l’equip de la gent de robòtica de la UdG, encapçalats per en Rafa Garcia, per la seva feina. També hi havia molts de voluntaris, sobretot estudiants dels estudis tècnics i científics, que hi han ajudat, per exemple fent d’àrbitres i acompanyant els equips en tot moment.

No he pogut evitar comparar aquest esdevenimetn de robòtica amb les coses que muntem des de química. Són diferents, i segurament no s’haurien de comparar. Però em sembla que aquest FLL permet molt més espectacle que no pas una trobada de química com les que el meu departament organitza amb el nom de Matins de la Quìmica, o les olimpiades de la química. Potser la FLL està dirigida a un públic més ample, a diferència de les olimpiades científiques, més adreçades als estudiants amb talent. La FLL permet la participació simultània de professors i el suport directe de les famílies. I no cal dir que els robots de LEGO són molt atractius i divertits. Però des de la química n’hem d’aprendre: hi hem de posar una mica més d’emoció i d’espectacle, sense que per això baixi el nivell científic de res.

Ahir l’acte va ser conduït per un showman especialitzat, que va dinamitzar les cinc hores de l’activitat. Perquè, al final, és clau que tohtom hi estigui a gust. Tot hi ajuda.

1 thoughts on “First Lego League a Girona

Comments are closed.