Ful.lerè, grafè i Institut Santiago Sobrequès de Girona

Image

Avui he impartit a l’Institut Santiago Sobrequés de Girona la xerrada “Del ful.lerè al grafè: el carboni, actor principal de l’enginyeria de la matèria“, que ja he fet en d’altres ocasions com el Dia de Ciència a les Escoles o als Matins de la Química del meu departament. Aquest cop, però, es tractava del “meu” institut, perquè formo part de la Junta de la seva AMPA i també sóc membre del seu Consell Escolar.

He introduït al darrer moment tres millores respecte de presentacions anteriors: el nou experiment de doble escletxa de grans molècules orgàniques (el pop de Schrödinger, parent del famós gat, que m’ha permès fer un petit joc de cartes), i el web graphene-info.com amb actualitat del grafè. També, en constatar que els estudiants de 2n de Batxillerat eren de totes les branques (ciències, lletres i artístic), he recuperat ràpidament el quadre d’en Dalí galacidalacidesoxiribonucleicacid.

A la foto, una visió general de la sala, amb presència notable del nostre ful.lerè d’origami i els models moleculars de grafè i d’un nanotub.

Gràcies a l’IES Sobrequés per la invitació i per l’agradable estona que hi he passat!

La presentació l’he penjada a l’Slideshare: