Girona i llibres, ni grisa ni trista

Image

En anglès, de navegar per Internet se’n diu Surf the Internet, i del navegador se’n sol dir Browser (que mira, sovint sense comprar res). Com que de navegar per Internet i fer servir un browser (Chrome i Opera) ja ho faig molt, aquest matí he precisament l’activitat més clàssica del browsing: caminar sense pressa pel petit mercat del llibre vell i d’estris diversos que el diumenge para a la Plaça de Catalunya de Girona, fins que la calor de la primavera el faci moure pocs metres més enllà, sota les voltes de la Plaça del Gra (atenció no gironins: actual Carrer de Sant Francesc).

En disposició circular al voltant de la font de la plaça, ja envoltada de les plantes i flors que hi ha plantades, amb una extensió als braços de la font, presidides per la Catedral gironina, les parades permeten tafanejar per la història i per curiositats intrigants, en una versió clàssica del que fem sovint a Internet.

Image

En aquestes parades de llibres, minerals, cromos i xapes sempre s’hi troba alguna cosa. Cada diumenge la distribució de llibres és diferent, els que un dia són a sota, l’altre passen a dalt. No sóc expert en edicions especials, ni tan sols gran lector. Busco (browse!) llibres de ciència, llibres de trens, llibres sobre la història de Girona, de màgia i jocs, i sobre la universitat. O sigui, sobre els mateixos temes que conformen el que vaig escrivint en aquest blog.

Guaitant sense focus la serendipitat ha aparegut. Avui m”he firat dos llibres: “La Universitat de Cervera” i “Trasllat de la Universitat de Cervera a Barcelona”. És un tema que conec ben poc.

Avui, Girona, no era ni grisa ni trista. Era plena de llum i de gent, en una versió més clàssica del modern networking.