Jove Campus de Recerca UdG #4jcr11: triple implicació, ponts amb secundària

Image

Ahir va tenir lloc la clausura (encara que de fet s’ha acabat avui) de la quarta edició del Jove Campus de Recerca de la UdG, amb 60 estudiants de primer curs de batxillerat de diferents centres del territori més vinculat a la nostra universitat. Aquesta quarta edició ha significat, des del meu punt de vista, una consolidació de les edicions anteriors, segurament una maduració de les activitats, i un impuls per a altres accions que comportin nous ponts amb l’ensenyament no universitari.

He de dir que estic triplement implicat amb aquest Jove Campus de Recerca. Primer, com a Comissionat del Programa UdG 2.0, perquè he participat activament en la seva planificació (la seva bona organització es deu a d’altres vàries persones que hi han treballat de valent).

Image

En segon lloc, ahir hi vaig ser com a professor, fent el taller “Defensem i Comuniquem les nostres opinions“, on durant una hora i mitja vaig intentar trametre a la seixantena de joves la importància de la comunicació oral, i també la necessitat de saber i voler opinar sobre assumptes opinables, veient-hi diversos punts de vista. Per animar el taller, vaig fer algun joc que crec que va atraure l’audiència.

Finalment ahir també, a l’acte de cloenda, vaig col.laborar amb els companys Pep Duran i Pep Anton Vieta, aprofitant que en ocasió de l’Any Internacional de la Química vam encarregar-nos de fer una petita actuació, un resum del nostre taller-espectacle de Màgia Química, aquest cop titulat Màgia, química o tot plegat. Tot deixant de fer 20 minuts de classe al curs d’estiu #cecre20, vam fer el joc habitual i estrella de predicció de futur, on vam endevinar a l’avenç el símbol químic que predirien quatre persones, de forma totalment lliure. Malgrat el nostre status d’aficionats-amateurs, sembla que aconseguim entretenir prou.

El Jove Campus de Recerca de la UdG es diferencia una mica d’altres iniciatives semblants en què (a part de tallers i xerades genèrics) no hi ha alguns pocs (i bons) tallers on els participants s’hi apunten, sinó que es proporciona un tutor (o grup tutor) a cada estudiant perquè avanci en el seu treball de recerca de batxillerat. Això és un punt positiu, però també és complicat fer-ho en les circumstàncies actuals del sistema universitari.

En tot cas, el #4jcr11 ha estat ben positiu, i en són testimoni el seu blog http://4jcr11.wordpress.com, el posterous del programa genèric de relació amb l’ensenyament no universitari (UdG4U) Â http://udg4u.posterous.com, i el mateix LipDub que els participants van gravar. Gràcies a tothom!

El LipDub es troba a Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=9nodXK0wK_A

Tot plegat s’ha pogut seguir també pel twitter amb el hashag #4jcr11

Nota: El Punt recull la cloenda del 4jcr11 i ens esmenta a tots tres showmen. Gràcies!