La màgia de la Química, a Igualada

ImageAvui amb en @pquimic i en @pepduran hem anat a Igualada per fer una actuació del nostre show “la Màgia de la Química” dins del cicle organitzat per l’Escola d’Enginyeria d’Igualada en el marc de l’Any Internacional de la Química. A la Plaça Pius XII, al bell mig de la ciutat, hem pogut oferir a unes 200 persones i a l’aire lliure diversos experiments espectaculars (explosió, mosntre del wàter, serp del faraó i vi màgic), combinats amb tres jocs (parells EPR, endevinació d’un element de la Taula Periòdica, predicció d’un símbol químic).

Em sembla que al públic li ha agradat força la nostra oferta (ens presentem com a grup 2Duran+) que en casos com aquest, fora dels centres d’ensenyament, és més aviat entretenidora que no pas pedagògica.

Pel que fa als dos jocs que he fet jo mateix (parells EPR i predicció d’un símbol químic), he tingut la sort de fer pujar a l’escenari joves i grans que han estat molt col.laboratius i han seguit perfectament el jocs, que intento sempre barrejar amb una mica d’humor.

I el que és important, hem procurat donar una imatge de la química amable i agradable. I de passada segur que hi ha gent que ha conegut millor la taula periòdica i ha conegut alguns dels seus elements químics.

Cal agrair la invitació de l’Escola, mitjançant en Joan Torras, a qui vaig conèixer ja fa sis anys durant un Congrès a New Orleans, pocs dies abans que hi passés l’huracà Katrina.

A la foto, hi estic fent el joc de predicció de futur d’un element químic. La directora de l’escola, Anna, té un sobre a la mà que conté un símbol, que resulta el mateix que lliurement han escollit quatre persones del públic.

Image