La Xarxa d’Innovació Pública, una iniciativa poderosa

Image

Avui he assistit a la tarda, a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (a Barcelona), a la presentació de XarxaIP, la Xarxa d’Innovació Pública.

La sort ha estat que s’hi ha presentat, de passada, la traducció catalana del llibre InPrendedores (InPrenedors), que es pot descarregar lliurement, i que té diversos capítols, entre ells de Tíscar Lara, Dioni Nespral, Alberto Ortiz de Zárate i Jordi Graells, presents a la sala. Cadascun d’ells ha fet una petita xerrada, sempre coordinats per la visió del tema d’en Jordi Graells, gran catalitzador de les iniciatives emprenedores en la funció pública (catalana però també general) i autor de molts de documents clau en relació a l’adminístració i la web 2.0

M’ha agradat poder veure la Tíscar Lara, a qui segueixo activament, encara que no he pogut saludar degut a la gentada que hi havia i al fet que el tren de Girona no esperava. Espero poder-hi parlar personalment algun dia, encara que via twitter ja ens hem intercanviat més d’una sèrie de missatges.

Segur que la XarxaIP tindrà èxits. No és pas fàcil el tema de l’empreneduria en un entorn de la funció pública, però la gent que hi està implicada és tossuda, activa i positiva. Els desitjo molts d’èxits.

He d’esclarir que el punt de vista de la XarxaIP, en el si d’una Universitat, es refereix més aviat al Personal d’Administració i Serveis. Per als professros-investigadors, degut a la nostra especial situació, les coses són una mica diferents. Ara bé, francament, tots els avenços de la XarxaIP seran utilitzables per part de tothom.

Finalment, he de dir que entre les persones que han estat en primera línia des d’un primer moment hi ha l’Anna Cabanyas, tècnica de gerència de la Universitat de Girona. Entre el públic hi he vist altres persones de la UdG que segur que s’hi incorporaran.