Les universitats americanes i les xarxes socials: bons exemples

Image

Les universitats americanes i angleses sempre solen anar un pas endavant respecte de les nostres. Per això m’ha interessant força veure a StudentAdvisor.Com el post Top 100 Social Media Colleges. Perquè s’hi poden trobar alguns bons exmeples de com ha de ser el web social d’una universitat. De fet, veig comença a haver-hi tres portals diferents: el portal “stàndard” estàtic, molt ben dissenyat, amb informació rellevant sense gaire notícies, el portal de notícies, i el portal social, amb tot allò rellevant a facebook, twitter, posterous, cerca social, el temps, geolocalització, etc. Potser el que caldrà és fer un metaportal que porti a cadascun d’aquests portals 8encara hi ha el portal d’e-administració: matrícula, sol.licituds, etc.)

Él rànking (o més aviat collita) de StudentAdvisor m’agrada perquè proporciona les claus de cadascuna de les institucions que relaciona, amb el seu punt fort. Hi ha bons exemples de webs socials universitaris, però també de codis de bones pràctiques, o de com agrupar tots els serveis via xarxes socials de les diferents unitats que composen una universitat.

Va la pena doncs fer una excursió per aquest llista, entre les quals hi destaco per exemple el web social (tauler, ala foto d’aquesta entrada), senzill però impactant, de Carnegie-Mellon; les bones pràctiques en xarxes socials de la Universitat de Notre Dame, i el clar recull de la presència social de totes les parts de la Universitat de Miami .

Aquest recull d’aspectes socials de les webs d’universitats americanes em sembla una molt bona font d’idees per als webs dels nostres campus. El que fan bé els altres s’ha d’incorporar i fer-ho també.

One thought on “Les universitats americanes i les xarxes socials: bons exemples

Comments are closed.