Màgia i Química a l’Abast

Image

Durant tota aquesta setmana ha tingut lloc el curs per a professors de secundària “Química a l’Abast”, organitzat des de la C4D i coordinat per la Mireia Güell. Dilluns no hi vaig poder fer la classe que estava prevista (però en Pep Anton Vieta em va substituir perfectament), però avui sí que he pogut col.laborar a l’espectable-taller final “Màgia química i química màgica” que hem fet el trio 2Duran+, amb en Pep Anton Vieta i en Pep Duran.

Sempre s’ha d’innovar, i per això en Pep Anton ha modificat un clàssic de la matemàgia (que ahir mateix va fer a la dotzena d’estudiants del I Campus PreBAT) i ha canviat números per símbols atòmics, per tal de fer servir la Taula Periòdica dels Elements. Ho ha fet molt bé… així que ja hi haun nou mag a la casa, un altre Mag Químic Teòrica (per contraposició a Mag Químic Experimental).

Per la meva part, he introduït algun canvi positiu en el joc en què el públic escull un element, predit amb antelació, i que tants d’èxits ens ha portat. Com tot manual de màgia (i de comunicació) diu: si pots simplificar un joc o procediment, simplifica’l (en anglès: KISS, keep it simple, stupid!)

Image

Naturalment hem fet el mundialment famós joc de la transmissió mecanoquàntica d’una carta. Com que l’espectadora que hem tret a l’escenari tenia un mòbil una mica vell, hem hagut de fer servir SMS, però per sort estem aprenent a improvisar i el joc ha sortit de totes formes ;–)

En Pep Duran ha fet una magnífica actuació com a alquimista. Ha estat divertit, i esperem que la vintena d’estudiants, professors de secundària, hagin gaudit de l’espectacle i que guardin un bon record d’aquest curs.

Ah! i gràcies a la Mireia Güell per tot l’esforç. I a la directora de la C4D, Sílvia Simon, també, és clar.

Image

One thought on “Màgia i Química a l’Abast

Comments are closed.