Màgia i Química a l’IES Montgrí

Avui l’IES Montgrí ha celebrat els seus 25 anys. Durant aquest període, aquest centre de secundària de Torroella de Montgrí ha estat primer 15 anys en un edifici provisional, mentre que fa 10 anys que està instal.lat a un ample i nou edifici, a la sortida cap a l’Estartit.

Hem tingut l’honor de poder fer el nostre espectacle de Màgia Química per animar la diada, just abans de l’arrossada. Al mig d’un munt de demostracions arreu de l’edifici (en particular d’equips de robòtica de Lego), amb en Pep Anton Vieta i en Pep Duran hem fet una selecció dels experiments espectaculars i jocs de màgia química per donar unes pinzellades de ciència. No ens hi ha faltat la taula periòdica, que darrerament fem servir com a estri fonamental en els jocs matemàtics químics.

Image

Després de l’espectacle amb en Pep Duran ens hem quedat a dinar, per compartir una agradable xerrada amb pares i professors, i també amb algun alumne. Havent dinat, hem assistit a un recital de cant improvitzat, que un grup d’alumnes de l’IES Montgrí està desenvolupament en el marc d’un projecte Comenius.

Gràcies a l’IES Montgrí per la seva acollida, i a tots els assistents per la seva simpatia. Tota la gent que hem portat a dalt de l’escenari ha estat molt col.laborativa. Ah! i molt important: m’han sortit bé tots els jocs! Aquesta vegada no hi ha hagut cap entrebanc.

Image

 

A la primera foto, en Pep Duran disfressat d’alquimista, fent el primer experiment de la serp del faraó. A la segona, en Pep Anton Vieta i en Pep Duran fan el joc d’endevinar un element de la taula periòdica.

A la imatge de sota, hi surto tot fent el joc amb el qual solem tancar l’espectacle: la predicció d’un símbol químic. En aquest cas l’havíem predit a l’avenç varis dies, perquè l’havíem enviat a la direcció de l’IES en un sobre segellat. L’altre joc que hi vaig fer va ser el dels parells EPR. Tots dos jocs permeten la participació activa dels espectadors.

Image