Màrketing local d’una universitat provençal (que no pas provinciana)

Image

Durant una curta visita a la Provença, per admirar les restes romanes múltiples escampades als voltants d’Avinyó (sense oblidar alguna església i el palau dels papes, és clar), hem vist que a aquesta ciutat hi ha anuncis als carrers, dels que van rodant de forma vertical, en què es preguntes “Pour quoi choisir l’Université d’Avignon?”, i que dirigeixen al web específic choisiravignon.fr. Est racta d’un web força fresc, amb una imatge molt diferent de la corporative del web de la Universitat d’Avinyó, que compta amb uns 7.000 estudiants (segons les seves xifres claus).

La Universitat d’Avinyó (de fet, “Université d’Avignon et des pays de Vauclause”), igual que la de Perpinyà o la de Nïmes, no surt al rànking Scimago (SIR World Report 2010) d’impacte de la recerca, però en canvi té molt clara la seva aposta per un model d’universitat petita i de servei al seu entorn, al bell mig del triangle Marsella-Montpeller-Grenoble/Lyon.

Què esmenten de la universitat per convèncer als futurs estudiants d’escollir-los? Doncs al menys “8 bones raons”:

1. Un large choix de formations
2. 100 % de contrôle continu
3. Des formations d’excellence
4. Une insertion professionnelle durable
5. Une ouverture sur le monde
6. Un cadre de travail exceptionnel
7. Une vie de campus : culture, sport, associations
8. Une préparation au monde de demain

Al mateix web, hi ha videos fets pels propis estudiants per recomanar la Universitat d’Avinyó, el twitter (que estava en 4rt lloc de les universitats franceses, però crec que això és poc rellevant pel seu baix número de seguidors), i fotos del flickr. En definitiva, una bona idea d’una web més fresca que la institucional, una web dirigida als futurs estudiants. Màrketing local, evidentment, segurament orientat a no perdre capital humà cap a les universtitats més grans dels voltants (en TGV Lyon, Marsella i Montpeller són ben a prop!)

I francament, m’ha impactat molt la cançó “Choisir Avignon” que es pot sentir prement al cim de “Pour les oreilles”. Una cançó “francesa” 100%!