Parlant de xarxes socials al màster UdGMBA

Image

Ahir vaig assistir a la sessió oberta del Màster MBA de la Fundació UdG Innovació i Formació, perquè amb el títol genèric “Parlem de…” hi havia una xerrada-debat d’en Víctor Puig titulada “Reptes de la Internet Social“.

En Víctor Puig és consultor de comunicació online i té una dilatada experiència en aquest camp i, pel que veig al seu linkedin, en direcció de comunicació audiovisual. La seva xerrada va oferir de forma planera, als estudiants del màster i a tots els que hi èrem, una visió atractiva del que suposo la presència d’una empresa i d’un emprenedor a la Internet.

El conferenciant va oferir exemples d’èxit d’empreses que venen per Internet. Una n’és naranjaslola.com, que conec una mica, i que a més combina la venda i màrketing per Internet amb màrketing clàssic. La veritat és que en el debat posterior a la xerrada hi va haver força preguntes, que van continuar durant l’estona de “networking”, i durant la qual vaig poder fer petar la xerrada amb el conferenciant, a quin no coneixia en persona.

Image

El pla en 5 punts per a la reputació de l’emprenedor és rellevant:

  • Objectius: què vols aconseguir? ? Visibilitat ? Contactes ? Ampliar mercat ? Vendre més ? Creixement personal
  • Mitjans: què tens? ? Temps ? Reputació ? Contactes ? Pressupost? ? Amics que saben fer coses.. ? Moltes ganes
  • Espais: on podríes ser-hi? ? Perfils en xarxes socials ? Un blog ? Una web ? Fòrums del sector
  • Continguts: què hi diràs? ? Especialista o generalista? ? Professional o personal? ? Qui ho està fent bé? ? Què hi pots afegir tu? ? Explica’ns la teva història
  • Mesura: què et funciona? ? Blog o web: Google Analytics ? Twitter + Facebook: Klout.com ? Linkedin: Contactes (útils) ? Slideshare: Visionats, favorits, descàrregues

Com passa en totes les xerrades, més enllà de la presentació hi ha anècdotes i coses que surten espontàniament, com l’única paraula en català que comença per “y” (yuppie), la referència a la mort de Steve Jobs o la discussió sobre l’index de reputació klout.

La presentació d’en @victorpuig està ja penjada a l’Slideshare (http://www.slideshare.net/victorpuig/reptes-en-la-nova-internet-social) i val la pena de fer-hi un cop d’ull.

 

Abans de la xerrada, el director del màster, Rudi de Castro, que també és adjunt de la Rectora de la UdG per a l’Oficina Universitat-Empresa, ens va proporcionar les claus del suport de la UdG a l’empreneduria: la Xarxa d’Emprenedoria Universitària, el Premi Ideàrium, les Beques de Transferència i Innovació, etc.

One thought on “Parlant de xarxes socials al màster UdGMBA

  1. Moltes gràcies Miquel pel post, per les fotos i per la teva atenció i participació ahir. Va ser un plaer enriquidor compartir una estona amb vosaltres, i me n’alegra molt saber que et va agradar la xerrada. Salut i fins la propera!

Comments are closed.