Prediccions 2012 sobre Administració i xarxes socials

Image

Acaba de sortit el document Prediccions 2012 sobre Administració i xarxes socials on diverses persones hi fem una predicció de com serà l’any vinent pel que fa a les xarxes socials a l’Administració (document en pdf)

La meva aportació és la següent:

Queda encara una part significativa de la ciutadania que no fa servir les xarxes socials o no les pot fer servir. L’any 2012 ha de veure com aquesta situació millora amb noves eines simplificades i per la implicació més alta de les administracions, que faran un ús més intel.ligent de les xarxes socials. Cada copes es faran servir més com a canal de reclamacions i per rebre les opinions dels administrats, fet que demanarà més esforços i sobretot una nova actitud.

L’entrada de noves xarxes socials com Google+ i la segmentació en altres xarxes de temes específics o col.lectius particulars comportarà un esforç per atendre-les adequadament. Es veurà doncs un progrés en les eines de monitorització i gestió de les diverses xarxes i canals, en un entorn d’interconnexió complicada entre els diferents sistemes.

Continuarà incrementant-se la diferència entre twitter per un cantó i facebook i google+ per un altre, que comporten un ús força diferent per part de les institucions.

A les universitats hi haurà un salt en l’ús de les xarxes socials especialment en l’àmbit de la comunicació del coneixement que s’hi crea i la relació amb l’ensenyament preuniversitari. A nivell docent el número d’experiències a l’aula pujarà, especialment en livetweeting i liveblogging. Hi haurà més inicitaves intraemprenedores, evolucionant cap al concepte d’Universitat de Catalunya.

Agraeixo la invitació que m’han fet la gent de GenCat Blog per participar en aquestes prediccions. És un orgull poder ser al cantó de veritables gurus i persones rellevants en l’àmbit de l’administració més innovadora i de les xarxes socials més ciutadanes.

Imatge: http://janverkade.files.wordpress.com/2012/01/prediction.jpg?w=640