Presentació de recursos educatius de Girona 2011/12

Ahir vaig ser a la presentació dels recursos educatius de la ciutat de Girona (Caseta de la Devesa), al nou Caixafòrum (antiga Fontana d’Or). Va ser un acte una mica diferent al de l’any passat (on hi vam fer una mica de show de màgia química ihi vaig parlar), però va tenir interès pel fet del canvi polític a l’Ajuntament de Girona, amb una nova regidora d’Educació i un nou alcalde (@KRLS). Per a mí segueix sent molt interessant tan per la meva implicació amb la UdG com per la meva implicació al Projecte Educatiu de Ciutat.

Image

Foto de família (hi falta en @pepduran). Amb company/es de la Unitat de Promoció de la UdG, l’ice, la c4d i udigital.edu.

Per part de la UdG hi van assistir les tècniques de la unitat de promoció de la UdG, i també professors dels grups de recerca/divulgació vinculats a la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital, a l’ICE i al nou Udigital.Edu. Aquestes dues estructures estan ubicades al nou edifici Monturiol del Parc Científic i Tecnològic de la UdG, i fan (udigital.edu) i penser fer (c4d) moltes activitats en relació a l’ensenyament primari i secundari del territori de la UdG, tan anant als centres com rebent grups-classe o gent.

Per part de la UdG s’hi va presentar el calendari anual d’activitats relacionades amb la promoció dels estudis i de la recerca de la UdG (Programa UdG4U), entre les quals hi ha noves propostes per reforçar la connexió entre la universitat i l’ensenyament no universitari.

Em va agradar poder veure oferta de recursos educatius més enllà d’òrgans oficials com el Centre de Recursos del Gironès (amb una bona aportació en relació a l’Any Internacional de la Química!), per part de empreses innovadores en aquest camp. Igualment l’Ajuntament proporcionava propostes d’experiències socialment rellevants com un tast d’aigües per tal de conscienciar en el seu ús responsable.

En definitiva, ser present a un entorn una mica diferent a l’universitari permet conèixer de primera mà com ens veuen als universitaris des de fora. I s’hi aprèn.

Image

En @pquimic, en @pepduran i la @silviasimonr amb en Tavi Casellas del CRP del SEG

Image

La Isabel i l’Anna (UdG promoció) amb el Delegat Territorial d’Ensenyament, Albert Bayot, i la Regidora d’Educació de Girona, Isabel Muradàs.