Promovent les xarxes socials a la Universitat: un gran video d’Oregon State

Image

Gràcies a @lernys he vist un interessant post de Soshable titulat Why Universities Should Be Leading the Way in Social Media sobre la importància de les xarxes socials a la Universitat, tot citant l’exemple d’Oregon State. Segons aquest blog,

Social media and universities have a lot in common. The future leaders of the world are at both. They foster the latest in thought and take pride in looking to the bleeding edge while establishing the cutting edge. Young people want to be there. Creativity and empirical thought thrive there.

With such commonalities, it’s amazing that few universities have truly embraced social media as a way of collegiate life. The students may be on them, but only a handful of universities are truly engaged.

Potser no cal pas exagerar, però sí que és veritat que les Universitats haurien de ser abanderades en la utilització intel.lignet de tots els recursos que la societat i la comunitat universitària té al seu abast.

De fet, Oregon State té un web social (http://oregonstate.edu/main/socialmedia) que recull en una única pàgina l’accés a les diferents xarxes i canals socials. No em sembla pas millor que els que comentava fa pocs dies al meu post Les universitats americanes i les xarxes socials: bons exemples (28a al rànking).

El que m’ha agradat molt, en canvi, és el video que promou les pròpies xarxes socials. Es tracta d’una animació on les diferents figures-icona decorades amb els logos de les diferents xarxes socials interaccionen, juguen… i com en el Mecanoscrit del Segon Origen o en sèries de ciència ficció, són totes anihilades per una balena (twitter fail). És impressionant.