Química i màgia al Centre de Formació d’Adults de Girona

Image

Avui hem fet una doble sessió de Química i Màgia al Centre de Formació d’Adults (CFA) de Girona, un centre amb 1.800 alumnes joves i grans que fan tota mena de formació permanent, i en particular el Graduat d’Educació Secundària. Precisament amb aquests darrers hem estat en la sessió de primera hora del matí, i en la sessió del vespre, fent diversos experiments espectaculars i també alguns jocs de màgia del nostre repertori.

En @pepquimic i la @laiagd han sapigut guanyar-se els assistens, i per la meva part he aconseguit distreure’ls una mica amb els jocs de parells EPS entrellaçats, premonició de l’element químic i revelació d’una carta pensada, sempre amb versió química.

A part d’entretenir, em fa l’efecte que els alumnes han aprés una mica de química: formulació, taula periòdica, gasos, temperatura, reaccions… en particular, els experiments amb nitrogen líquid han estat molt didàctics.

Moltes gràcies als companys professors del CFA per haver-nos convidat a fer aquestes dues demostracions, com sempre acompanyats dels models de ful.lerè, grafè i nanotub.

Image

A les fotos, la @laiagd migpartint pomes quirals, i en @pepquimic treballant amb el nitrogen líquid.