Té sentit un recull digital diari?

Image

Als campus universitaris americans és típic trobar-se al matí amb un diari gratuït repartit pertot arreu. Pot tenir poques pàgines, fins i tot pot ser trisetmanal (i fins i tot segurament alguns ja deuen haver desaparegut des de la darrera vegada que vaig visitar un campus americà), però són una bona font d’informació per a la comunitat universitària.

Sempre he pensat que per a una universitat tenir un diari en arribar a la facultat o al lloc de treball podria ser interessant. El problema, naturalment, és fer-lo, i més en moments de dificultat pressupostària com aquests. Però amb l’existència de twitter i aplicacions com paper.li la cosa sembla més fàcil.

De fet, un post interessant que he vist esmentat a twitter fa referència a l’avantatge de fer servir aquest generador de diaris, paper.li . La Sílvia Cobo diu al seu blog que aquest sistema li agrada: es tracta de crear automàticament, ben paginat i agrupat temàticament, un diari cada 24 hores tot fent servir un compte de twitter, a partir dels enllaços que apareixen als comptes que se segueixen en aquest compte.

De fet, paper.li és una simplificació d’una aplicació molt potent per a l’IPad, que vaig conèixer a la darrera sessió del programa #compartim: Flipboard . Reconec que navegar a l’IPad amb el FlipBoard pel meu twitter, pels comptes que segueixo al twitter, pel google reader o per altres agregacions és impactant.

Paper.li doncs és un pas més en l’enginyeria social de la comunicació. Fer les coses senzilles, fer-les més eficients (i de passada… més cansades fins i tot…). tal com diu la Sílvia Cobo, no és que els lectors de RSS deixin d’existir, sinó que es transformen en aquest tipus d’aplicacions que mostres les fonts RSS de notícies (i de tweets) d’una forma agradable, planera i efectiva.

2 thoughts on “Té sentit un recull digital diari?

  1. Jo em faig el meu diari a iGoogle, amb el tipus de notícies que vull llegir. Tinc una plana que he anomenat “premsa, notícies”, on m’he fet la tria d’alguns diaris i seccions que m’interessen.

    (Per cert, la paraula antispam que em demana avui el teu bloc és “IKEA”. Deuen pagar perquè hi surti?)

  2. Mercè, aquest vespre mateix he pogut repassar ràpidament totes les piulades de la gent que segueixo a twitter… en forma de diari, g`racies a FlipBoard, amb l’Ipad. Crec que aquestes revistes generades automàticament, gràcies als filtres socials, tenen futur. I tens raó, fer-ho per igoogle és una bona manera. Jo ho tinc per google reader, però ho miro per feedly.com (portàtil), mobilerss (iphone) i pel flipboard (ipad).

Comments are closed.