Universitat, ciència i primària

Image

Avui ha tingut lloc una nova edició de la Fira de la Ciència (notícia UdG), que organitza i coordina la companya del Departament de Didàctiques Específiques Lídia Ochoa (@lidia8a), i que aconsegueix aplegar molta gent, del seu departament, mestres, becaris, professorat, … Des de la C4D l’hem ajudada muntant tallers específics, amb participació estel.lar de la directora de la càtedra, Sílvia Simon (@silviasimonr) i d’en @pepquimic i la @laiagd. En @pepduran no ha pogut ser-hi, perquè era en un taller a la Universiat de Cantàbria, amb el seu “Reacciona – Explota!”.

Ha estat una jornada excel.lent, assolellada i plena d’energia, perquè -al menys per part nostra- no estem gaire acostumats al contacte amb els nens i nenes de primària (i més petits). A l’aire lliure, amb gent que passa pel carrer, amb pares i mares i avis i àvies – és un goig veure el contacte de tothom amb la ciència.

Com que no he pogut estar gaire estona amb els companys de la C4D als nostres tallers, al menys he contribuït fent fotos i gravant tres clips de video, amb la regidora Núria Terès (@nuriateres), la Lídia Ochoa i la pròpia Sílvia Simon:

Voldria senyalar que, de moment, m’agrada més aquesta iniciativa de connexió amb la primària que no pas la de fa pocs dies, la udn2.cat. Millor dit, m’agraden totes dues, però potser la connexió directa universitat-primària es podria plantejar d’una forma una mica diferent. La udn2.cat n’ha d’aprendre de la Fira de la Ciència i d’altres iniciatives similars, que ja fa temps que tenen lloc. Poden complementar-se i tenen objectius diferents: la udn2.cat pretèn acostar els nanos cap a la Universitat, i la Fira de la Ciència pretèn acostar la Universitat/Ciència cap als nanos.

Image

 

Image