5a edició dels Premis Blocs Catalunya, a Reus

Ahir al vespre vaig ser a l’acte d’entrega de la 5a edició dels Premis Blocs Catalunya (#pbc12). Com cada any, he tingut l’honor de formar-ne part com a jurat, i de fet la UdG, mitjançant la #c4dudg, n’és patrocinadora.

A l’acte vaig poder retrobar la gent de STIC.cat, com la @trinamilan, en @fgrau, en @xmenduina, en @tonisellas, i en @josepcampmajo que el dissabte solo trobar al #mercatlleo. També hi havia en @ebenach amb qui fa pocs dies vaig compartir el #TEDxMadrid i el sopar d’organitzadors de TEDx previ.

L’acte d’entrega de premis es va fer a l’Auditori Antoni Gaudí de la Tecnofira de Reus, un auditori gran però que amb la bona assistència de públic no va pas sembar gens buid.

A diferència dels anys anteriors, en què s’hi donava una escultura de Catalunya en Blocs de Metall, aquesta any s’ha donat una còpia autentificada del disseny 2D original.

Entre les 11 categories dels #pbc12 en destaco la d’Universitats, Ciència i Recerca. En l’apartat de blogs personals, va resultar guanyador el blog “Astronomia des de l’Empordà” (http://www.astroemporda.net) de Francesc Pruneda, exestudiant d’Enginyeria Tècnica Química de la UdG (curiós: un altre químic divulgador). En la categoria professional, el company de la #c4dudg Pep Anton Vieta (@pquimic) en va resultar guanyador amb el blog que té el seu propi nick “PepQuímic“. A la foto hi surten tots dos. Felicitats!

A part de ser-ne jurat, l’organització em va demanar d’entregar alguns premis. Per un cantó, vaig fer entrega dels d’Història, tradicions i patrimoni, i per un altre, els dos d’Universitats, Ciència i Recerca. Per la UdG també hi havia el Director del #ParcUdG, en Pere Condom, que va entregar diversos premis (a la foto amb en Roger Casero de Sarrià de Ter).

No va tenir sort la @gixe (Montse Costa) que va arribar a la final de la categoria de Medi Ambient i Sostenibilitat.

Un darrer blog que m’agrada remarcat com a premiat va ser el de la #xarxaip, la Xarxa d’Innovació Pública, de la qual n’estic aprenent moltes coses.

Gràcies a la Presidenta de STIC.cat i a tot els seus companys per l’organització i per l’agradable ambient que hi va haver. Vaig tornar amb les bateries força recarregades.

Finament, m’agradaria esmentar que vaig poder conèixer alguns membres de l’equip organitzador del #TEDxReus, que tindrà lloc a primers de novembre. Molta sort!