A les II Jornades TIC i Educació, UdG (I)

Image

Avui he pogut participar (parcialment) a les II Jornades TIC i Educació, organitzades per l’ICE de la UdG, la Facultat d’Educació i Psicologia, el Departament d’Ensenyament i l’escola Joan Bruguera. Malauradament he fet tard a la xerrada de mitja tarda d’en Jordi Adell (@jordi_a), però hi he vist molt gent, gairebé tota l’aula magna de la Facultat plena.

Després cap al vespre hi ha hagut sessions paral.leles de comunicacions. En una precisament s’hi ha presentat Un guia a la butxaca. Itinerari químic per Girona en realitat augmentada (Josep Duran, Pep Anton Vieta, Miquel Duran, Sílvia Simon), on en Pep i en Pep Anton han mostrar l’itinerari químic augmentat i també han parlat de les propietats del propi itinerari químic. Ara mateix tenim implantat aquest itinerari virtual a l’aplicació Wikitupe: cal cercar la capa “itinerari químic girona”.

Durant la mateixa sessió, professors de l’IES de Palafolls han presentat l’ús de les TIC en l’àmbit de la robòtica, i també per determinar cel.les de Voronoi a casos reals. De fet tenia ganes d’assistir-hi, ja que fa temps que al grup de recerca volem determinar les cel.les atòmiques de Voronoi a a partir de la densitat electrònica (anàlisi de Bader). La Martha Ivon, professora de l’IES Palafolls, ha mostrat diversos exemples reals d’un treball del maresme… i també una proteïna. Cercant a Google he vist diveros programes que fan servir la partició de Voronoi. De fet, hi ha molts d’articles tan d’estructura com de reactivitat. Tenim ganes de tenir una impressora 3D per poder tenir àtoms que no són “ball & stick”.

A a imatge, en @pepduran fa referència a l’Àngel de la Catedral, en fer referència a un dels punts de l’itinerai, a Cal Ensesa, al cor del Barri Vell de Girona. A la segona foto, l’aula magna escoltant en Jordi Adell. Tercera foto. en @pquimic deu piular mentre en @pepduran xerra!

Felicitats a la Meritxell Estebanell, Fina Ferrès, Rafa Garcia, Pere Cornellà… companys de l’ICE i d’Educació de la UdG, per l’organització.

Image

Image