Avui al TEDxUdG: open data i fotografies impossibles

Image

Ja ho tenim tot preparat per al #TEDxUdG que es farà aquesta tarda (link UdG, link TED.com) al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Ja tenim les 11 xerrades d’investigadors de la nostra Universitat. Ja tenim els focus, les càmeres, les lletres 3D del logo, les samarrates, els identificadors… I tenim les ganes de mostrar la UdG a la comunitat universitària, als assistents presencials i a qui segueixi per streaming aquest esdeveniment.

Però a part de les onze xerrades, com en qualsevol TEDx, s’hi passen dos videos escollits entre el repertori ample que hi ha disponible al web de TED.com.

Per al TEDxUdG n’hem escollit dos que ens han semblat escaients al que volem que sigui aquest TEDx:

El de dades obertes d’en Tim Berners-Lee, perquè la informació ha de fluir, la societat ha conèixer les dades que l’afecten, ha de saber quins són els fets i ha de poder tractar-les adequadament. Perquè les institucions públiques han de ser més transparents, han de poder proporcionar informació a la gent. A més, també cal investigar i innovar en la utilització d’aquestes dades obertes. Perquè poden abastar una gran quantitat de bits, o perquè cal fer-ne estadístiques i digerir-les, tot sabent treure’n el fruit adequat.

El de fotografia impossible de l’Eric Johansson, perquè sap captar idees, és una mostra de com generar una imatge que representi una idea, i d’on de fet n’apareixen més idees. Perquè certament la ciència i la raó són el fonament de la Natura i del món físic, però també cal un flux de conceptes, d’idees i d’imaginació que són els que fan de la Natura un espai habitable, i són els que fan d’aquest món un lloc social i un entorn sostenible.

Tim Berners-Lee: The year open data went worldwide (link)

At TED2009, Tim Berners-Lee called for “raw data now” — for governments, scientists and institutions to make their data openly available on the web. At TED University in 2010, he shows a few of the interesting results when the data gets linked up.

Tim Berners-Lee invented the World Wide Web. He leads the World Wide Web Consortium, overseeing the Web’s standards and development

Erik Johansson: Impossible photography (link)

Erik Johansson creates realistic photos of impossible scenes — capturing ideas, not moments. In this witty how-to, the Photoshop wizard describes the principles he uses to make these fantastical scenarios come to life, while keeping them visually plausible.

Photographer Erik Johannson creates impossible but photorealistic images that capture an idea, not a moment.

2 thoughts on “Avui al TEDxUdG: open data i fotografies impossibles

Comments are closed.