Aquest matí he assistit a la primera jornada (n’hi ha tres) del BDigital Global Congress (hashtag #bdgc2012) que s’ha fet al CaixaForum de Barcelona. L’any passat ja hi vaig anar i em va agradar força, així que a la vista del programa, i malgrat la poca disponibilitat de temps que tinc, m’hi he arribat.
Igual que em va passar divendres amb la jornada de la UOC, avui també ha pagat la pena agafar el tren per anar a Barcelona. Perquè sota el lema Social Media: Experiència d’usuari 2.0, hi ha hagut tres sessions força diferents entre sí i ben interessants:
- Tendències en l’experiència d’usuari
- Business Intelligence
- Keynote speaker: Activisme digital
En la primera sessió, Marta Hita (Eulogia) ha esmentat com d’important és per a una persona que busca feina per la xarxa de tenir un blog (o dic jo – tenir una identitat digital). També ha afirmat que tot allò que costa més de 4 clics és un incordi (o sigui, que és abandonat). Aquesta ponent ha recordat també que, més enllà de Twitter i Facebook, hi ha vida (això em recorda el que sempre diu de semblant en @genisroca). Pel que fa a l’estratègia de mòbils, en Christian Palau, Anuntis, ha dit que cal tenir un equip que hi estigui destinat en exclusiva. Per la seva banda, Cristina Bustillo ha parlat de neuromàrketing, emotrons, neurometàfores…
Més endvant, en aquesta primera sessió en Tamotsu Kamata, que s’ha mostrat per cert enamorat del Carajillo d’Anís del Mono, ha parlat de la importància extrema dels jocs socials al mòbil, on diu que hi ha una gran oportunitat de negoci (http://developer.gree.ne/en).
I la @monica_zapata ha dit que a nivell de mòbil el context és el factor més importància en la diferència entre pc i mòbil. Amb el mòbil a més s’età en un ambietn més social: nòbil: paciència, mínima; atenció: parcial; interupcions sovint; ús, puntual. Ha esmentat també la frase “One eyeball, one thumb” de Luke Wroblewski. Finalment, ha remarcat que cal dissenyar per a una connectivitat intermitent, ja que la qualitat de les telecomunicacions al nostre entorn encara ha de millorar.
A la segona part s’ha parlat de Social Business Intelligence, en particular de Big Data. De fet, @adriano_galana, de Fujitsu, ha dit coses que m’han interessant (una mica per casualitat), ja que ha parlat de supercomputació. M’ha fet gràcia que hagi parlat de la unitat Kei per quantificar la potència computacional, en comentar el K Computer que s’està acabant de construir i ocupa el primer lloc del TOP500 de supercomputació. M’ha semblant entendre que equival a 10 petaflops (10**16 operacions aritmètiques per segon), i prové d’un mot japonès. Altres ponents han parlat de Big Data, sense tocar gairebé els Open Big Data.
En la tercera part, la Mary Joyce ha estat la keynote speaker, que en una xerrada de mitja hora ha parlat d’Activisme Digital. Ha estat una xerrada molt ben feta i captivadora, encara que he tingut la impressió que la xerrada s’ha quedat curta, i que no ha pogut entrar a fons en el tema. Així i tot ha proporcionat algunes pistes rellevants i ens ha deixat unes quantes frases clau.
Mary Joyce (http://meta-activism.org) ha parlat del video KONY 2012, el més ràpid en arribar a 100 milions de visionats. Ha remarcat que cal passar de la competició digital a la compassió digital, i ens ha dit coses com aquetes:
- Ja no es pot competir, perquè ja no hi ha escassetat, sinó que cal tenir empatia, perquè tot és abundant.
- En el món digital, tot es pot copia lliurement.
- Cal crear més valor que no pas el que consumin o que capturem.
- Si tu perds, jo hi perdo. Si tu guanyes, jo hi guanyo… hauria de ser el nou paradigma, en lloc de l’actual si tu hi perds, jo hi guanyo.
- Hem de passar de l’era de la competició per recursos escassos a un entorn d’empatia: recursos digitals abundants
- We should move the society basis from competition to compassion
- We should expand our empathy to match the technology that we have
Alguna crítica ha d’haver-hi sempre, que proporciono de forma constructiva: malgrat que molts de ponents són catalans, han fet la xerrada en castellà. A la sala no hi ha endolls per recarregar mòbils i portàtils (a mí m’ha fet anar malament al final). En presentar els ponents, no s’hi posava el seu nick de twitter (en @carles_fradera ha intentat arreglar-ho al menys una vegada). I finalment he trobat que algunes xerrades, segurament de patrocinadors, eren massa promocionals.
En definitiva, una interessant jornada. Demà continua, però els temes els trobo més llunyans, i a més no puc estar-hi tants de dies.
Els meus tweets
Des de @miquelduran
@jesuspalomar el tema llengua i el tema patrocini, sempre un problema! #bdgc2012 Quan serà el català normal? O fem servir l’anglès!
@kpeiro Ostres, eres al #bdgc2012 i no t’he pogut saludar! Records.
La xerrada de la Mary Joyce ha estat captivadora, oi @nuria_pg ? #bdgc2012 @metactivism
La mary Joyce (meta-activism.org): de l’era de la competició per recursos escassos a un entorn d’empatia: recursos digitals abundants
Captivadora xerrada de la Mary Joyce al #bdgc2012 Resum: Crea més valor que no pas el que capturis
Al #bdgc2012 l’@adrianogalano presenta la unitat Kei = 10 petaflops en parlar de supercomputació de Fujitsu
Gestor de projectes amb una capa de xarxes socials, segons Marta Hita : WunderKit #bdgc2012
A la sessió Social Media: experiència d’usuari 2.0, del #bdgc2012 Piularé via @q5x per no sapamejar el ttimeline
Tot preparat per poder seguir i comentar el #bdgc2012 – bé… Gairebé tot 🙂 flic.kr/p/cb4GdE
Un altre event sense endolls per recarregar portàtils #bdgc2012 Per què? 🙂
Ja m’he acreditat al #bdgc2012 al Caixafòrum BCN ! instagr.am/p/LcUsnKEwqV/
Des de @q5x
Captivadora xerrada de la Mary Joyce al #bdgc2012 Resum: Crea més valor que no pas el que capturis
Gràcies @calesfradera per posar el nick de twitter (suposo que quan es pot) a la pantalla. #bdgc2012
#bdgc2012 Com a químic computacional he fet servir i faig servir superordinadors per a la simulació. M’ha agradat sentir @adrianogalano
#bdgc2012 Estic content de veure una fòrmula matemàtica-físíca a la prsentació d’Etchvarri: fent servir l’entropia de Shannon
Tamotsu Kamata, GREE – Diu que està enamorat del carajillo d’anís del mono 🙂 #bdgc2012
Coneixent el neuromarketing al #bdgc2012 – Noves idees! Gràcies Cristina Bustillo
Gràcies a la @Gemmllm per fer-me saber SproutSocial #bdgc2012
Crec que la @Gemmllm ha passat massa ràpid per Klout, atenent a la moltes crítiques que té ara mateix. #bdgc2011
Crítica constructiva al #bdgc2012: caldia posar els nicks de twitter en presentar cada ponent.
Marta Hita al #bdgc2012: hi ha vida més enllà de Facebook i twitter !
Diu la marta Hita a #bdgc2012 que tot alló que costa més de 4 tweets costa massa.
#bdgc2012 Marta Hita esmenta la importància que una persona que cerca feina tingui un blog, per conèixer les seves habilitats comunicatives
Mira! una Social Media Strategist – d’Elogia, la Marta Hita #bdgc2012