Celebrant el #g4g_com a la UdG: recordant en Martin Gardner

Image

Ahir a la tarda alguns membres de la @c4dudg ens vam trobar a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències de la UdG per fer l’acte de remembrança d’en Martin Gardner, que es fa cada any des de 2011: http://g4g-com.com

Seguint les instruccions d’aquest web, on per cert hi figurem en el mapa mundial de celebracion (a Espanya, també hi ha la d’en Fernando Blasco), vam parlar de flexàgons, i vam visionar uns dels videos que la @vihartvihart (Vi Hart) ha fet per a l’ocasió. La Vi Hart, a qui vaig tenir l’ocasió de conèixer el 2010 a Atlanta, és una extraordinària matemúsica que fa sempre uns divertits videos.

A part de repassar algun punt del Mathematical Carnival, de mostrar jocs, i de recordar les raons de la trobada, es van fer diverso

s jocs. En @pepduran ens va fer una nova il.lusió òptica, la @Laiagd va estrenar dos jocs amb la taula periòdica, i en @pquimic va fer un dels jocs que té també relacionats amb la taula periòdica. Per la meva part vaig fer l’spelling de Martin Gardner, amb cartes màgiques de símbols atòmics, i també el joc del Plom que tants bons resultats ens ha donat en espectacles.

Va ser una agradable horeta que ens va servir per continuar en la nostra aposta per la matemàgia i el jocs com a eina de promoció i divulgació de la ciència.

Image

En aquesta foto, la Laia fa un dels seus nous jocs a en Pep Anton i a l’Eva; a la que inicia aquest post, en Pep preparant la seva il.lusió òptica, amb el fons de logo del #g4g_com

Per cert, és interesant l’article de Scientific American Flexagon but Not Forgotten: Celebrating Martin Gardner’s Birthday sobre el #g4g_com i els videos de la Vi Hart sobre hexaflexàgons.

I per acabar, un retall sobre com tothom valorava la columna d’en Martin Gardner al Scientific American:

In a Science Talk podcast shortly after Gardner’s death, Douglas Hofstadter, author of the popular math book Gödel, Escher, Bach, said that for himself and many others, “Scientific American was just the wrapping for Martin Gardner’s column.”