Coneguent de primera mà els MOOC

Image

Avui hem tingut l’oportunitat, per part del Consell 2.0 de la UdG, de conèixer de primera mà les impressions d’un organtzador d’un MOOC (curs obert en xarxa massiu, massive open online course). Ha estat en Pablo de Castro (@pdcastro) via un google hangout des de Santander, qui ens ha comentat les raons que l’han portat a impulsar unimooc.com, i quins són els principals reptes a què s’ha d’enfrontar. També ha comparat aquest sistema amb altres plataformes com coursera.com o udacity.com. De fet, jo mateix vaig iniciar un MOOC d’intel.ligència artificial. No vaig passar de la segona lliçó. Cal destinar-hi temps de qualitat.

En Pablo ha parlat de cloud compuing (o sigui, de la gran quantitat de recursos que cal), de certifficacions, d’avaluació, de planificació de la docència, avaluació per parells, pla de negoci, big data, etc. Després de la seva xerrada ha tingut temps per respondre preguntes que li hem anat fent per twitter. Finalment el conferenciant enss ha nimat a unir-nos a uimooc i ens ha fet algunes interessants suggerències.

Durant una bona estona, un cop acabada la connexió amb Santander, ens hem quedat a reflexionar sobre els MOOC i quin paper poden jugar en el futur de la UdG. Ara mateix, a part del seu interès intrínsec, els MOOC són un element de notorietat. Crec que en seguirem sentint a parlar.