Diada de Sant Albert: col.laborant amb la Universitat de Perpinyà

Avui s’ha celebrat a Ciències la Diada de Sant Albert, amb diferents tallers, activitats i xerrades. Entre d’altres activitats, hem tingut la visita d’investigadors i estudiants del màster de medi ambienyt i sostenibilitat de la Universitat de Perpinyà. Coordinats per l’Odile i la Valérie, de sengles laboratoris CNRS-UPVD, ens han ofert dos tallers sobre energies renovables, en reciprocitat als que la UdG va anar a fer per la seva Setmana de la Ciència, el mes passat.

Image

Després de 3 hores atenent els estudiants de secundària que han vingut a Ciències, els amics perpinyanesos han assistit al taller Racó del Fred que ha muntat en @pquimic. Després hem anat al ParcUdG i tot dinant hem analitzat com continuar i engrandir la col.laboració UPVD-UdG en temes de divulgació científica, pels quals el nou President de la UPVD aposta fort.

Finalment, els visitants han vist les instal.lacions del CIRS-Centre de Robòtica Submarina, i han pogut veure en directe un taller de Scratch de @eduardm a Udigital.edu.

Image

Em sembla que aquest treball conjunt amb la UPVD pot donar bons fruits. Ja hem demanat finançament per a un parell de projectes. Podem ajudar-nos mútuament i avançar en aquesta funció de les Universitats.

Image

Image