El Prismatró, el telescopi i el microscopi: l’Inventari

Image

A la XTVL acaba d’emetre’s un capítol de “L’Inventari” (el tercer), un programa sobre l’invent del telescopi (títol: El prismatró, el telescopi i el microscopi). Com que fa temps vaig publicar un article al Diari de Girona sobre la possible atricució a Joan Roget de la invenció del telescopi, en lloc d’a Galileu Galilei, la productora em va contactar, i la veritat és que vam passar-nos-ho molt bé fa un aprell de mesos al laboratori químic (fins i tot vaig fer el paper de químic experimental).

El tema del telescopi ja és prou interessant, però la veritat és que la improvització sobre el paper del científic encara n’és més. A la minientrevista que se’m fa a aquest programa hi surten algunes de les idees que solo deixar anar en aquest blog Edunomia.

Una cosa molt simpàtica, francament. Segur que el podrem tornar a veure a les televisions locals. Mentre tant, el tenim disponible a Internet. Gràcies a Atzucac Produccions! I a @alainhernan i @doinelantoine per la seva amable inspiració. En @alainhernan és senzillament un crack i un gran professional-presentador-humorista. M’ha ensenyat moltes coses.

A les fotos, moments de la gravació, el 10 de novembre passat.

Image

 

Image