El Programa per a majors de 50 anys: fent assignatures normals

Image

Ahir vaig assistir a l’acte de cloenda del curs del Programa de Majors de 50 anys, on els estudiants que participen d’aquest programa especial es matriculen d’assignatures diverses dels Plans d’Estudis de la UdG, segueixen el curs, fan les pràctiques, s’examinen, aproven i suspenen, etc… com qualsevol altre estudiant.

Com que la notícia que he contribuït a elaborar per al web de la UdG explica prou bé l’acte més formal, només diré que em va agradar molt ser a la xerrada d’en Josep Torrellas, coordinador del Programa (i també de l’Aula de la Gent Gran), que ens va parlar de l’envelliment actiu i de la necessitat de ser capaços d’anar-nos adaptant als canvis (caram… aquesta frase jo diria que l’he sentida moltes vegades per a altres situacions i altres edats!)

Image

Vaig poder copsar l’ànim de moltes de les persones que són estudiants d’aquest programa, i el principal que em van dir (serà recollit properament en un videoclip) és com els ha agradat compartir espai amb el jovent, i que han trobat noves il.lusions i molta motivació. També em van parlar molt bé del professorat.

La major part dels estudiants fan humanitats. He vist a les estadístiques que alguna vegada algú s’ha matriculat a ciències o tecnologia, però en aquests darrers anys no hi ha hagut ningú a ciències. Sembla lògic, les assignatures d’humanitats semblen més adequades.

Recullo aquí un parell de frases d’en Josep:

  • La sabiesa és saber distingir entre allò important i allò que no n’és
  • Aprendre a fer, aprendre a saber, aprendre a conviure, aprender a ser

En Josep em va regalar un parell de referències durant l’acte, en particular després d’anunciar el facebook del Programa de Majors de 50 anys…

  • En @miquelduran ens farà fer encara coses més estrambòtiques que comunicar-nos per e-mail

Gràcies, Josep! Un bon acte per engrescar-nos en aquests temps complexos.