Fent classe de matemàgia al curs d’Evualà

Image

Com cada any, l’Associació de Mags Il.lusionistes de Girona i Comarques, Evualà, organitza dos cursos d’introducció a la màgia, un per a nens i un altre per a adults. En el marc d’aquest segon, que es desenvolupa al llarg de sis sessions, el dijous al vespre, avui hi he impartit un taller-classe de matemàgia, que és el camp de l’il.lusionisme en què em sento més còmode i on desenvolupem des de fa temps adaptacions de jocs.

De fet, amb el darrer Any Internacional de la Química hem adaptat jocs clàssics de caire matemàtic a la taula periòdica, i també hem creat variacions de jocs de màgia química, que els companys Pep Duran i Pep Anton Vieta s’encarregar de realitzar.

Gràcies a aquestes classes vaig actualitzant la meva col.lecció de jocs matemàgics, que com a bon mag 2.0 (i de fet, com a bon mag aficionat) comparteixo amb l’altra gent interessada en aquesta afició.

És agradable ensenyar a un públic diferent coses diferents de la química física. A més, de tot se n’aprèn.

A la foto, en Xavier Parals, un gran mag aficionat, fa una sessió pràctica d’un dels jocs que hem explicat. Amb en Xavier vam fer tots dos el curs d’introducció a la màgia a Evualà, a Salt, ara ja fa uns anys. Tenim, doncs, la mateixa edat màgica.