Les universitats catalanes i les xarxes socials: evolució temporal i índex klout

Avui en @xavierlasauca ha publicat un interessant article titulat Rànquing d’universitats i estructures de recerca de Catalunya a les xarxes socials on analitza l’impacte dels comptes de twitter, facebook i youtube de les universitats i centres de recerca de Catalunya. La taula per a les universitats públiques catalanes és aquesta:

Donat que he anat guardant les dades de twitter des de primers de curs, he confeccionat la gràfica de l’evolucio temporal de twitter followers, en aquest cas per a totes les universitats de l’àmbit de parla catalana (bé… de gairebé totes; per un cantó, la UIB i la UdL no tenen compte de twitter, i per un altre pot haver-hi algunes universitats valencianes que no he sapigut considerar encara).

Pot veure-s’hi que els pendents no són pas gaire diferents. De fet, la pujada percentual des de primers d’any està entre el 10 i el 20%. En el cas de la Universitat d’Alacant, cal tenir en compte que van canviar de nick de twitter.

Però el número de seguidors a twitter és només un indicador. Per això crec que val la pena, malgrat que tingui aspectes criticables, proporcionar el rànking d’universitats d’acord amb l’índex Klout (http://klout.com), un anomenat índex de reputació:

50.09 esade
48.21 univgirona
48.03 upv
47.97 lasallebcn
47.01 uv_eg
45.3 ub_endirecte
45.34 uocuniversitat
44.92 barcelonatech
43.01 univpompeufabra
42.62 uab_info
39.77 uocuniversidad
38.63 uicbarcelona
38.04 uvic_news
36.2 uji_noticies
32.69 uaoceu
29.11 ua_universitat
28.03 urvtarragona
21.76 uramonllull

Cal tenir en compte que els índexs klout de facultats/escoles solen ser més alts que no pas els de les universitats, i que els índex personals encara són més alts. No acabo d’entendre per què, però és així.

Quan tingui temps miraré d’incloure totes les universitats de parla catalana, i també algunes de franceses (la UPVD no té compte de twitter).

 

2 thoughts on “Les universitats catalanes i les xarxes socials: evolució temporal i índex klout

  1. Miquel, moltes gràcies per la menció al meu article. El que es desprèn del teu estudi és que l’ús de Twitter a les universitats analitzades no només es consolida sinó que, en major o menor grau segons la universitat, té un creixement sostenible.

  2. Estimado blogger,

    Mi nombre es Fátima Ruiz y me gustaría ponerme en contacto contigo por un tema de publicidad. SI estás interesado, por favor házmelo saber a través del correo electrónico y te informaré con más detalle.

    Un saludo y gracias por tu atención

    Fátima

Comments are closed.