Sessióweb sobre com comunicar en suport digital, per Tíscar Lara

Image

Aquest matí he pogut assistir a una altra Sessióweb, la 27a, al Centre d’Estudis i Formació Jurídica Especialitzada (CEJFE) de Barcelona. Aquest cop ha estat una xerrada especialment interessant, ja que la impartia la Tiscar Lara, de l’Escola d’Organització Industrial de Madrid, amb el títol “Com comunicar en suport digital“. De la @tiscar n’he parlat moltes vegades en aquest blog, i la considero un dels referents en culgura digital a les organitzacions d’educació superior.

Una de les idees noves que he sentit de la @tiscar ha estat sobre quina és la pantalla que veiem a l’ordinador en engegar-lo, o en tenir-lo engegat… hi he concidit al meu tweet des de @miquelduran

Coincideixo amb la @tiscar – la meva portada a l’ordinador és el flux de twitter (al hootsuite)

Un altre concepte interesant és el de la preproducció planificada: el relat, allò que ens ajuda a mantenir un fil argumental – en definitiva, branding, marca, reputació. A més, la comunicació corporativa diu la @tiscar, hauria de desaparéixer com a concepte, i ser remplaçat per una comunicació de tothom. Em sembla bé, però no sé pas com fer-ho.

Sobre l’economia de l’atenció ha dit que ser rellevant, que se’ns escolti, és un valor que té un preu alt.. cal desplegar estratègies per ser útil, rellevant, distingit, que se’ns escolti… en una cacofonia de veus. O sigui, cal fer estratègies de fidelitzar, generar confiança… no som pas els únics, hi ha moltes opcions. Cal treballar en la construcció d’identitat, de marca, d’imatge, de reconeixement.

M’ha sorprés una mica que la Tíscar Lara parli encara de “connectar-se a la xarxa”. Crec que, al menys en uns certs àmbits, la connexió ja és permanent, tot és xarxa, és la Internet de les persones i de les coses. Ha parlat però d’ecosistema digital: cal pensar la xarxa: hi cap tot: pesones, dispositius, continguts… és un ecosistema.

Tampoc no acabo d’estar pas d’acord amb el propi concepte de “comunicar en suport digital”. Potser que fem ja un pas per parlar de “comunicar”. La part digital és tan real com la no digital, em fa l’efecte.

Precisament, com en d’altres vegades, són els meus tweets els comentaris que puc fer a aquesta interessant SessióWeb. Els he fet amb el meu compte de livetweeting @q5x:

#sessioweb La @tiscar esmenta la importància de la serendipitat, dels links dels altres, de la seva curació de continguts diferents

#sessioweb Per això, @tiscar, hi ha tants de catalans que miren InterEconomia… cal decobrir coses noves i opinions dels altres.

#sessioweb sobre l’ecosistema favorable… quans tweets hi ha crítics amb la @tiscar avui ? (ho dic des del punt de vista racional!)

#sessioweb @tiscar parla de la pèrdua de confiança dels mitjans… ostres1 i dels polítics!

#sessioweb Diu @tiscar que hem de tenir cura de la Internet, i defendre-la de les amenaces que té.

#sessioweb M’agrada molt la suggerència de la @tiscar sobre preproducció planificada, és a dir, un relat

#sessioweb La @tiscar suggereix oblidar el concepte de comunicació corporativa – en canvi, cossos comunicants, tothom

#sessioweb Certament, @tiscar, la xarxa és un ecosistema innovador de forma natural!

It’s not about putting the private in the public sphere; it’s about showing the person behind the screen” #sessioweb

El cnvi de “què fas” a “què passa” en la pregunta de twitter és una alra versió de “jo sóc jo i les meves circumstàncies” #sessioweb

#sessioweb @tiscar parla de les postals, com a missatge…per amí és “sóc lluny, però me’n recordo de vosaltres”.

#sessioweb Discrepo un amica de @tiscar, perquè encara parla de “connectar-se a la xarxa”. Encara ens hem de connectar-hi?

#sessioweb @tiscar parla de televidents que piulen. I dels piuladors que miren la tv de forma secundària?

Coincideixo amb la @tiscar – la meva portada a l’ordinador és el flux de twitter (al hootsuite) #sessioweb

#sessioweb La @tiscar diu que en temps real es pot saber com perceb algú un diari digital. De fet, ara ella podria (!) seguir el hashtag

Diu @tiscar que cal construir marca, imatge… #sessioweb Crec que queda molt de camí per recórrer i convèncer la socieat d’això

#sessioweb Abans el món era més simple, diu @tiscar / I també més avorrit 🙂

La @tiscar parla del punt d’inflexió de fa 10 anys, trencant el monopoli dels mass media… jo penso també en blogs de ciència #sessioweb

#sessioweb Diu @tiscar “Remixing is tasty”… en gastronomia molecular es deconstrueixen coses… el contrari. 🙂 Entropia

A la #sessioweb amb @ticar, sobre com comunicar digitalment CEJFE BCN