Som al 2012… i què podem celebrar (científicament, és clar)?

Gràcies a un post de la Mercè Piqueras, que sempre treballa a l’avenç, he vist quins són els Anys Internacionals (i no internacionals) que aquest any 2012 es celebraran:

A més, hi ha anys menys internacionals com

Tal com senyala la Mercè, al web de l’ONU (UN Observances) no tan sols hi ha els “anys de”, sinó també les “setmanes de..:” i “dies de”…, i a més a més, les “dècades de…”

És especialment rellevant que la dècada 2005-2015 és la “Decade for Action, Water for Life”: Aigua com a font de vida. 

El tema de les cooperatives és ben rellevant en el moment actual: aquestes empreses en què els amos són els propis treballadors, són un resultat dels processos d’empreneduria que actualment són impulsats pels nostres governs més propers. Encara que aquest any de les cooperatives està més pensat per a zones en desenvolupament, la veritat és que potser també és aplicable a la situació actual del nostre entorn més proper.

L’Any de l’energia sostenible em sembla també ben rellevant: en gastem massa, i cal trobar formes de generar-ne (perdó, de transformar-ne) que no generin formes de contaminació ambiental ni demanin inversions gaire costoses.

Pel que fa a l’any Turing, m’és especialment interessant, ja que aquest científic anglès, heroi criptoanalític de la II Guerra Mundial, informàtic, i que fa incursions en la física i la química, va tenir un final poc galdós. En el centenari de la seva mort, aprofitant el moment dolç de la web, de les xarxes socials i de la societat del coneixement, pot ser una bona excusa per divulgar bona ciència.

La imatge d’aquest post és precisament del web de l’Any de la Rata Penada (The Year of the Bat). Té gràcia… els padrins deuen ser Batman i Batwoman, suposo…

 

One thought on “Som al 2012… i què podem celebrar (científicament, és clar)?

Comments are closed.