TEDxYouth@UdG: els joves ens donen una lliçó

Image

Avui ha tingut lloc a l’Auditori Monturio del ParcUdG el TEDxYouth@UdG. Aqust esdeveniment és la versió jove del TEDxUdG que vam organizar el maig passat i que suposar la nostra incursió en l’organització de conferències TEDx .

Image

Ha estat un matí fantàstic que ens ha permés gaudir de xerrades de joves de 2n curs de batxillerat i també de joves estudiants de la UdG. A diferència del TEDxUdG, que va comptar amb investigadors consolidats de la UdG que van parlar dels darrers avenços en la seva recerca, avui al TEDxYouth@UdG els nostres joves han exposat projectes personals de superació, d’emprenedoria o treballs de recerca introductoris.

La selecció dels ponents la vam fer fent una crida pública, tot demanant un curt video on el candidat exposés les raons per les quals volia intervenir activament. Una altra crida ens ha permès tenir una bona colla d’estudiants al públic, entre ells diversos membres del Consell d’Estudiants de la UdG, als quals hem donat una xapa adequada. o mateix n’he portades vàries, dels diferents TEDx on he assistit.

Encara que les conferències TEDx comporten una desvinculació total de governs i persones de l’àmbit polític, hem tingut la sort de poder comptar una estona amb la presència de la Irene Rigau, Consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i d’en Carles Puigdemont, alcalde de Girona, acompanyats de la rectora Anna Maria Geli. Cal notar que aquest ha estat un event “Youth” organitzat per una universitat, cosa que no deu pas passar gaire, Â però que a la UdG li escau perfectament donada la vocació de connexió amb el territori i amb tota la societat.

Image

(aquí parlant ams l’@eduardm. Amb vàries xapes)

Estic realment molt content de com ha anat. Quan tots els videos estiguin editats i publicats al web del TEDx es podrà comprovar. És un orgull com a organitzador haver pogut portar alguns dels joves més inquiets i dinàmics que ens han parlat des de robòtica fins a química, des de cooperació fins a educació, des de stress fins a bullying.

Image

Image

Però les coses no passen pas mai totes soles. Darrere l’organització hi ha tot un equip de professionals de la UdG coordinats per la @mferres que s’hi ha esmerçat de forma fantàstica. I una presentadora, la Carla, estudiant de la UdG i a qui hem trobat també per una crida.

Aquest esdeveniment ens ha injectat una forta dosi d’optimisme, de debó. Treballar amb joves és meravellós. Ens han donat una lliçó.

Gràcies a tothom!

Image

1 thoughts on “TEDxYouth@UdG: els joves ens donen una lliçó

Comments are closed.