Valuós recull de xarxes socials dels Campus d’Excel.lència Internacional

He vist que s’ha recopilat la informació dels diferents Campus d’Excel.lència Internacional, tot fent una taula amb les diferents xarxes socials que cada Campus té actives. Al post Las Redes Sociales y los Campus de Excelencia Internacional de l’anomenada “Red Nacional de CEI” s’hi comenta aquesta feinada:

Los Campus de Excelencia Internacional (CEI) han tenido desde su inicio presencia en Internet y cada uno ha planteado su propia estrategia de comunicación, que incluye el uso de las redes sociales. La situación actual (marzo de 2012) en las redes sociales, de los CEI aprobados y reconocidos en las tres convocatorias (2009, 2010 y 2011) hasta ahora efectuadas, viene resumida en la siguiente tabla, aunque debe indicarse que los canales y redes sociales que se señalan son los que o bien  aparecen de manera fácilmente accesible y accesible en su página web o bien han realizado algún tipo de acción de comunicación que permita identificarlos y localizarlos de manera rápida (es posible que existan canales no detectados para alguno de los CEI pese a haber realizado búsquedas específicas en los principales canales).

Felicito aquesta iniciativa, que ens permetrà veure com cada Campus fa servir les xarxes socials. Si ja costa fer-les servir bé a una Universitat, em pregunto com ho fan els diferents CEI, més enllà de fer-les servir com a amplificador i difusor de la seva activitat i agenda.

En tot cas, una cosa ben interessant, i que va en la línia dels reculls que hi ha per a universitats americanes i xarxes socials. Hauré d’escriure el que ja tinc sobre el sistema universitari català i regional, per a klout, twitter i facebook, ara que ja he aconseguit tenir-ne informació de forma automàtica tot fent servir les APIs corresponents.

Naturalment el CEI on participa la UdG, el Campus Euromediterrani del Turisme i de l’Aigua (e-mta), hi és ben refernciat, encara que només en la seva versió global en anglès. Ignoro si els altres CEI tenen adreces diferents per a cada llengua, o el web/xarxa social és multilingüe. Hi ha feina.

Per cert, el compte de twitter de la Red Nacional de CEI és @redcei. Els autors són dos físics: iths.eu en un web prou atractiu.