Curs #ISciCo. Mòdul 1. Inici

Avui hem començat el curs Scientific Communication, organitzat per l’Escola de Doctorat de la UdG i que aplega una trentena d’estudiants. Tota la informació d’aquest curs, que té llicència Creative Commons, es pot trobar al blog i al wiki: http://iscico.wordpress.com i http://iscico.wikispaces.com – aquest curs el faig an anglès, ja que hi ha estudiants de fora. De fet, crec que és el primer curs on hi faig docència enterament en anglès, des de parlar fins a la documentació.

Avui el primer mòdul ha consistit en una introducció al paper que un investigador ha de jugar en el mòn digital. Per a això he fet servir aquesta presentació, titulada “Jo sóc jo i les meves circumstàncies digitals”:

Els matriculats se suposa que ja tenen algunes habilitats digitals conquerides. De moment, avui he fet que tots aquells que no tenen compte de twitter o blog se’n facin. Perquè en la meva visió, aquestes dues eines són imprescindibles per a una persona que vulgui fer comunicació de la ciència.

Com que fa només una setmana que m’he passat de PC a Mac, encara em falta una mica d’agilitat per remenar l’ordinador a l’hora de fer presentacions. Avui he tingut algun problema, però segur que en els propers dies agafaré prou soltura amb el Mac. Per cert, el software Parallels, que permet executar de forma transparent aplicacions de Windows, va de meravella. Windows 8.

Al llarg de tota la setmana aniré penjant un breu comentari de cada classe.