El programa de >50 visita la C4D al ParcUdG

Image

Avui hem rebut la visita dels membres del Programa Universitat de majors de 50 anys. Bé, de fet la majoria de participants (uns 25) eren força més grans. Es tracta de persones que es matriculen en assignatures de la UdG sense perseguir cap títol, però que van a classe i s’examinen en igualtat de condicions que els estudiants normals. És a dir, que conviuen amb gent “jove”.

La visita que hem rebut forma part d’una visita al ParcUdG més ampla, ja que primer han passat per Sevibe Cells, el CIRS (robòtica submarina) i el Centre de Genètica Cardiovascular.

Amb en @pepduran, la @laiagd i @esantga els hem fet varis jocs i també un parell d’experiments. També els hem presentat la Càtedra, i hem tingut l’oportunitat de donar-nos a conèixer. Em sembla que explicar a persones formades, que a la seva vegada ho explicaran a fills, nets, veïns i amics, el que fem, és una bona forma de promoció i de contribució a la cultura científica de la nostra societat.

Després que en @pepduran els hagi explicat la seva contribució a Art i Ciència, dins del projecte que té amb el Museu d’Art de Girona, hem fet alguns jocs: les Pomes Quirals, un parell d’experiments senzills, i finalment el joc del plom, que he portat jo i que ha implicat varis participants.

Finalment, ens han demanat més coses… i no ens hem pogut estar de recordar que “tot és química” i que tothom té un laboratori químic a casa. Per això, els hem donat la recepta de la truita francesa verda i dels ous ferrats verts.

Moltes gràcies a tothom per la visita, i en especial al coordinador del programa, Josep Torrellas!

Al flickr hi he posat diverses fotos fetes amb el mòbil: http://flic.kr/s/aHsjFvKAAL