Instagram your Science City, InstaCiència: una visió científica de Girona

Avui hem fet una prova pilot d’una nova iniciativa: fer una visita científica per Girona, tot recollint-la fotogràficament, en aquest cas via Instagram. L’hem a nomenada Instagram your Science City. InstaCiència. Fent-ne fotos bones, és clar. Ens hem trobat (alguns) a les Lletres Toves, a la Plaça de l’Hospital, per anar fent un tomb pels indrets més significatius de la ciutat, sobretot del Barri Vell.

32045424465_32402eeefa_z

Amb en Pep Duran, en Joan Miró, l’Eva Santos i d’altres persones, hem anat voltant i fixant-nos en elements de caire divers que tinguéssis significació científica, matemàtica o senzillament curiosa, al llarg de Girona. El nostre objectiu és anar coneixent Girona d’una altra forma, per poder-la mostrar millor des d’un punt de vista científic. Ja la coneixem força bé gràcies a l’Itinerari Químic d’en Pep Duran, però des del punt de vista matemàtic o físic, la coneixem força menys (òbviament el coneixement naturalista és molt ampli i general).

En Fernando no ha dubtat en estirar-se a terra per calcular l’alçada de la muralla (al Jardí de la Infància) per similitud, i ens ha fet notar la importància de l’escultura del nen amb cinta de Moebius, al pont sobre el Galligants. Hem vist molts de motius geomètrics, números, formes… en particular els rectagles auris de les finestres de les cases de l’Onyar.

31897306352_bd3ff8e626_z

Hem pogut doncs anar fent fotos (https://flic.kr/s/aHskNYnc9d) a detalls que no havíem vist, a indrets nous, a curiositats desconegudes… sobretot gràcies als ulls dels que no són gironins, en particular del madrileny Fernando Blasco. I és que els que portem anys veient cada dia la ciutat, ens trobem amb què hi ha coses invisibles als nostres ulls, i un foraster les veu de seguida. Gràcies Fernando! A part, ell és un gran observador i científic, és clar.

31235467153_c8747da375_z

Per cert, de les fotos que he fet n’he seleccionat unes quantes, i les he adaptades al format quadrat d’Instagram. Són a https://flic.kr/s/aHskRGFvEm