Internet – renovació actual de l’aprenentatge. Xerrada a l’Aula de la Gent Gran de Girona

Aquesta tarda he tingut l’oportunitat de fer una xerrada a la Casa de Cultura, en el marc de l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran. A diferència d’altres ocasions, en què havia parlat de ciència, en aquest cas em van demanar parlar dels canvis que està patint l’educació superior causats per la introducció imparable de les TIC per un cantó, i de les tencologies de la imatge i el video per un altre.

Per això m’he centrat en els MOOC com a gran exemple de disrupció, tot posant algunes anècdotes relacionades amb els dos cursos d’aquest tipus que hem impartit des del nostre grup dins de la plataforma MiriadaX.

Aquest tema és ben viu. Fa pocs dies, La Vanguardia en parlava a Online y gratis: la revolución llega a la universidad, mentre que El Punt el toca avaui mateix, a L’alumnat de batxillerat farà optatives en línia

Image

A la foto, en Lluís Tornet em presenta a la nombrosa audiència (segona foto), tot i haver de competir amb l’Exposició de Flors!

Image

Com sempre en aquesta Aula de la Gent Gran, ha estat un autèntic plaer poder fer arribar les meves inquietuds i intentar trametre l’estat actual dels canvis en l’educació. En sortir, he pogut conversar amb varis assistents i he pogut copsar el seu interès pel tema i com els MOOC i les noves formes d’educació híbrida els fan pensar que es pot ser optimista.

La presentació que ha acompanyat la meva conferència és aquesta:

Al final de l’acte ha vingut en Josep Torrellas, ànima del programa de la UdG per a la Gent Gran i per als programes de persones de més de 25, 40 i 45 anys, i també la presidenta de l’AFOPA, entitat que agrupa les aules de tot Catalunya.
Moltes gràcies als organitzadors!