Taller de màgia de la taula periòdica, a La Ciutadella de Barcelona

Image

Avui hem participat altra vegada a la Festa de la Ciència i la Tecnologia, al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Aquest any ha variat una mica la fòrmula: avui dissabte és tot el dia, i demà diumenge només al matí.

A més, ha canviat de lloc: s’ha traslladat del llarg passeig de la Ciutadella (direcció muntanya), a la Plaça d’Armes i Institut Milà i Fontanals.

De fet el principal protagonista per part de la C4D ha estat en Pep Duran, que ha fet tallers per a la FCRi, el Reacciona-Explota dos cops, i un parell de vegades el seu taller de Ciència i Art.

Amb la Laia Guillaumes (@laiagd) hem fet un parell de cops el taller de Màgia de la Taula Periòdica. De fet, només l’hem fet una vegada, ja que ens ha tocat un horari molt dolent: a l’hora de dinar. Cal tenir en compte que, amb el canvi d’ubicació i amb una promoció de la Festa més aviat limitada, hi ha hagut poca gent en general.

Amb la Laia hem portat els follets trapella, les pomes quirals i naturalment els jocs de la Taula Periòdica: l’spelling i vermelles/negres. El del plom no l’hem arribat a fer.

Així que aquest any hem pogut fer una cosa que els altres anys no havíem pogut: passejar-nos tranquil.lament per la Festa, gaudir dels altres tallers, i fer contactes. M’ha agradat ser a la carpa de Ciència Ciutadana, on hem retrobat l’Aitana Oltra, del projecte del CEAB de Blanes Atrapa el Tigre, que van presentar a Obrint la Ciència. També he retrobat la meva companya de promoció, biòloga, Jordina Belmonte, de Biologia Ambiental de la UAB, que m’ha donat la idea d’organitzar una activitat de ciència ciutadana relacionada amb l’aigua.

Després de veure com en @pepduran perfecciona l’experiment espectacular de la Serp de Faraó amb una història molt ben treballada, amb la Laia hem assajat dues històries per als jocs de Spelling i Vermelles/negres, versió Taula Periòdica. Cal millorar l’storytelling d’aquests jocs, però està clar que qualsevol joc de mans millora molt en afegir un conte al propi interès de fer servir la taula periòdica dels elements.

En definitiva, ha estat una jornada molt profitosa, plena de tallers, experiments i jocs. Gràcies a l’Institut de Cultura de Barcelona per convidar-nos-hi.

Ah! he assistit a un taller d’en Josep Tarrés sobre l’adaptació de jocs de paraules i sudokus a Barcelona: el Barcelonadoku. Hi he conegut una iniciativa interessant musical: el Sikodu (http://sikokus.com)

A la foto, tots tres just a l’arribar al Parc de la Ciutadella. L’àlbum de fotos és al meu flickr: http://flic.kr/s/aHsjG6dJ51

També hem gravat un petit video de les actuacions d’en Pep Duran: http://www.youtube.com/watch?v=6BlGd6QqysM