Al seminari de Màgia i Neurociència

Image

Ahir vaig tenir l’oportunitat d’assistir a un seminari sobre Màgia i Neurociència a Madrid. De fet, es tracta dela primera vegada que assistia a una trobada de mags professionals (jo segueixo essent amateur i crec que en seré sempre).

De les 12 del migdia fins les 11 de la nit, cuatre conferenciants diferents ens van exposar diversos aspectes de la relació entre la màgia i la neurociència, passant per la psicologia. En coneixia una mica, però després de la intensa sessió d’ahir, ara em veig menys mancat (però encara molt mancat).

En Dani Da Ortiz ens va presentar alguns dels seus darrers jocs, però no pas per explicar-los, sinó per exposar el paper que hi juga la capacitat de posar-se al lloc de l’espectador que desitja participar i gaudir d’una sessió d’il.lusionisme. Després, en Jordi Camí ens va mostrar la connexió entre coneixements clàssics de l’il.lusionisme i el que se sap cada cop més del funcionament del cervell

Em Max Raven ens va proporcionar després pistes i consells sobre la part més psicològica dels jocs de mans i de l’il.lusionisme, de com podem ser fàcilment enganyats (al menys ara sóc més conscient de viure en un món en què sóc enganyable, i això em tranquil.litza).

Finalment, en Richard Wiseman ens va oferir un recull dels ses projectes principals, com a psicòleg social – de fet ens va dir que ha arribat a investigador acadèmic en aquest camp gràcies a la màgia -i va recomanar el clàssic llibre d’en Dale Carnegie.

Vaig trobar moltes idees aplicables al projecte de Màgia i Ciència, i també a millor l’activitat acadèmic general. En particular, en @richardwiseman va donar-nos dues idees remarcables

– Fer videoclips senzills(autoproduïts, do-it-yourself) redueix la distància entre espectador i professor.
– Youtube és la democràcia d’Internet.

En general, tot el que se’ns va dir em permetrà fer millor les classes, parlar millor en públic, gravar millors videoclips, etc… van ser un piló d’hores engrescadores tancats en una petita sala d’un perifèric hotel de Madrid.

He de donar les gràcies a en Fernando Blasco, amb qui compartim el projecte de Màgia i Ciència, l’haver-me fet saber aquesta jornada.

A la foto, amb @fblascoc i @richardwiseman