Ciència en Primera Persona a Manlleu

Image

Igual que faig des de fa força anys, ahir vaig ser a Manellu per fer una xerrada dins del programa La Ciència en Primera Persona, promogut per la FCRi. Uns 160 estudiants de 4rt d’ESO i de Batxillerat de Manellu es van aplegar a l’Escola Puig-Agut, al nord de la població. Sobre la base de la xerrada d’entropia i jocs de matemàgia, vaig també aportar-hi una visió personal de la ciència i vaig fer cinc cèntims de la meva trajectòria acadèmica.

A part de la presentació PPT sobre l’entropia (anomenada ahir L’entropia explicada (també) amb matemàgia. D’emmagatzemar en trasters a fer-ho al núvol) vaig fer diversos jocs de mans del nostre espectacle de La Màgia de la Taula Periòdica. Donada l’elevada quantitat d’assistents, hi vaig fer dos jocs massius: el viatge per la Taula Periòdica, i el baby hummer, que com sempre va deixar els participants força sorpresos. A part, a l’escenari hi van pujar diversos estudiants per fer jocs basats en el Princip de Gilbreath. I vaig aprofitar per regalar alguns exemplars de la Taula Periòdica de Girona.

 

Image

Al final un parell d’estudiants de Batxillerat de l’Institut Antoni Pous i Argila em van entrevistar. Un per al seu treball de recerca de Ciència Recreativa, l’altra per fer un tall de veu per a Ràdio Manlleu (que ha sortit a ElTer.net també).

Va ser una sessió molt instructiva, molt agradable i on el professorat també s’hi va implicar. Gràcies a la Imma Verdaguer del CRP Osona per l’excel.lent organització, i a la Julita Oliveras de la UVic per acompanyar-m’hi. I també a la FCRi per convidar-m’hi.

Image

Les fotos d’aquesta sessió es poden veure al meu àlbum https://www.flickr.com/photos/miquelduran/sets/72157649368678651/. Aquesta xerrada forma part del projecte “De la Màgia de la Ciència a la Ciència de la Màgia”, finançat per la FECyT i pel Consell Social de la UdG.

Image

La Julita Oliveras de cara a l’audiència..