Coautor d’una presentació sobre Màgia, Ciència i Educació a Barcelona

Image

Dissabte 29 de novembre, mentre amb en Fernando Blasco visitàvem la Taula Periòdica Real de la Unviersitat de Sevilla, en @pquimic feia una presentació a les 3es Jornades sobre l’Ensenyament de la Química a Catalunya. Es tractava d’una taula rodona on en Pep Anton Vieta va ajudar-se d’una presentació PPT i on va fer-hi alguns dels nostres jocs sobre la Taula Periòdica dels Elements: Ja hi ha una entrada al blog de la C4D amb alguna foto.

La presentació, ben entenidora i instructiva, és

El resum de la comunicació, d’autors @silviasimonr, @pquimic, @miquelduran, @laiagd, @fblascoc, Joan Miró i @pepduran, és

Darrerament investigadors de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la Universitat de Girona, en col·laboració amb la Universidad Politécnica de Madrid, han dut a terme diferents activitats divulgatives per a infants, joves i adults basades en la intersecció entre màgia, ciència i educació. En diferents esdeveniments i projectes com la Nit Europea de la Recerca, la Setmana de la Ciència, el Gathering for Gardner o diverses fires de ciència, aquest equip ha organitzat jocs, demostracions, tallers, espectacles i tota mena de petites activitats que on la Taula Periòdica dels Elements és la protagonista.

En aquest projecte relacionat amb la Química, mostrem una col·lecció d’activitats educatives, curioses, diverties i entretingudes, amb l’objectiu de connectar el públic amb la Ciència, especialment amb la Química. La Taula Periòdica dels Elements, sovint presentada a classe de secundària d?una forma feixuga, amb les seves característiques i periodicitat ens permet adaptar jocs clàssics de la matemàgia per tal de presentar aquesta ordenació dels elements químics.

Una taula, fulls de paper, llapis, cartes de pòquer, globus i altres estris relacionats amb la màgia i l?il·lusionisme, juntament amb la nostra Taula Periòdica gironina, mostrarem com tots aquests elements es poden combinar de forma eficaç, atractiva i rellevant per a presentar la Taula Periòdica dels Elements i endinsar-nos al meravellós univers de la Química.

Moltes gràcies a @pquimic per haver fet l’esforç de ser a Barcelona i de participar en aquesta taula rodona! I a tots els coautors per participar al projecte, en especial a en Fernando per ser-ne l’ànima, és clar.

Aquesta és una altra activitat del projecte “La Màgia de la Ciència”, finançada parcialment pel programa d’ajuts 2014 del Consell Social de la UdG, i pel projecte de la FECyT FCT-14-9228 “De la Màgia de la Ciència a la Ciència de la Màgia”.

1 thoughts on “Coautor d’una presentació sobre Màgia, Ciència i Educació a Barcelona

Comments are closed.