Elements reals, a una Taula Periòdica a Sevilla

Image

A la Facultat de Ciències de la UdG en @pepduran va impulsar-hi una iniciativa consistent en fer una taula periòdica amb algun estri que contingui o estigui relacionat amb cada element. Es pot visitar a la planta baixa, en un dels passadissos. En d’altres ocasions he vist taules periòdiques gegants, amb l’objectiu d’ensenyar de forma atractiva a tothom aquest punt fonamental de la química.

Ahir em va agradar molt que l’Adela Muñoz i l’Enrique Sánchez, col.legues químics a la Universitat de Sevilla, ens ensenyéssin la Taula Periòdica dels Elements Reals, instal.lada al Departament de Química Inorgànica. Es tracta de bocins reals dels elements, al menys en 83 casos (no hi ha els radioactius o molts escassos). N’he trobat informació en el blog “Ciencia en Sevilla”: La facultad de Química de Sevilla posee una tabla periódica real con casi todos sus elementos. La taula la va fer en Luis Javier Sánchez Fernández (veure’n info).

A la foto en @fblascoc (esquerra) i jo mateix estem amb l’Adela i l’Enrique (segon per la dreta). Els hem d’agrair que ens l’hagin ensenyat un dissabte a la tarda!

Image